Κυριακή 9 Σεπτέμβρη 2007 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αγρότες να δώσουν απάντηση

Γρηγοριάδης Κώστας

Τα καταστροφικά αποτελέσματα της νέας ΚΑΠ είναι ήδη φανερά. Δεν αφορούν μόνο τους καπνοπαραγωγούς και τους τευτλοπαραγωγούς, αλλά όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους. Δεν περιορίζονται μόνο στους αγρότες, αλλά θίγουν άμεσα και τους εργαζόμενους, επειδή κλείνουν βασικά εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων (εργοστάσια ζάχαρης, καπνομάγαζα κ.ά.) και παραγωγής αγροτικών εφοδίων (λιπασματοβιομηχανίες κ.ά.) αυξάνοντας την ανεργία. Επηρεάζουν αρνητικά και τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, των οποίων η δουλιά και το εισόδημα εξαρτώνται από τη γεωργική δραστηριότητα και το αγροτικό εισόδημα.

Οι αρνητικές συνέπειες και τα αδιέξοδα της νέας ΚΑΠ θα ενταθούν και θα γενικευτούν με την ολοκλήρωσή της. Δηλαδή, με την εφαρμογή του κανονισμού για τα οπωροκηπευτικά, που ψηφίστηκε πρόσφατα, και με την ψήφιση και εφαρμογή του νέου κανονισμού για το κρασί. Η νέα ΚΑΠ προβλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ως πανάκεια για τη λύση των σοβαρών και οξυμένων προβλημάτων της ελληνικής γεωργίας και των μικρομεσαίων αγροτών, όμως στην πράξη συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για να αποφύγουν την αγανάκτηση της αγροτιάς, αλλά και των εργαζομένων που θίγονται από την πολιτική τους, προσπαθούν αποπροσανατολιστικά να φορτώσει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, τόσο για το γενικό κανονισμό της νέας ΚΑΠ, όσο και για τους ειδικούς κανονισμούς που αφορούν στα μεσογειακά προϊόντα, στη ζάχαρη και ό,τι ακολουθεί. Αυτό, η αγροτιά και η εργατιά θα το αφήσουν να περάσει έτσι στις 16 του Σεπτέμβρη;..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ