Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΔΟΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ
Να δοθεί προσοχή για την έκθεση βιβλίου της Κίνας

Η Ελλάδα θα είναι η τιμώμενη χώρα της 15ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Πεκίνου, το 2008, όπως ανακοινώθηκε στα εγκαίνια της φετινής έκθεσης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) προετοιμάζει την ελληνική εκπροσώπηση, σε συνεργασία με την ελληνική πρεσβεία στο Πεκίνο, η οποία, όπως σημειώνει η ΠΟΕΒ, πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια στους Ελληνες εκδότες, μέσω του Εμπορικού Τμήματός της. Ενα από τα σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να λυθούν είναι η μετάφραση ελληνικών βιβλίων στα κινέζικα.

Η ΠΟΕΒ εκτιμά ότι: Το εγχείρημα της τιμώμενης χώρας «δε θα είναι εύκολο. Θα πρέπει να γίνει εντατική προσπάθεια» από το ΥΠΠΟ που ανέλαβε τη διεκπεραίωση του σχετικού προγράμματος. «Η ηγεσία του πρέπει να αντιληφθεί ότι το σχέδιο αυτό θα κοστίσει, εφόσον θα χρειαστούν αρκετά χρήματα για τις μεταφράσεις βιβλίων, όσο και για την αντιπροσωπευτική παρουσία εκδοτών (...) Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, ώστε να μην έχουμε τα - μη αποτελέσματα - της Φρανκφούρτης, το 2001», σημειώνει η ΠΟΕΒ.

Σημειώνεται ότι τα βιβλία του φετινού ελληνικού περιπτέρου, τα παραχώρησαν οι εκδότες στην πρεσβεία και θα διατεθούν στη βιβλιοθήκη του νέου ελληνικού προξενείου στην Καντόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ