Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Επιστρέφει η Μπούτο

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Επιστρέφει στο Πακιστάν, στις 18 Οκτώβρη, η αυτοεξόριστη πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Μπεναζίρ Μπούτο, για να «επαναφέρει την αληθινή δημοκρατία στη χώρα», όπως ισχυρίζονται αξιωματούχοι του Κόμματος του Λαού του Πακιστάν (ΡΡΡ), στο οποίο ανήκει. Η Μπ. Μπούτο απέτυχε, προς το παρόν, να καταλήξει σε συμφωνία με τον στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ, για μεταξύ τους διανομή της εξουσίας.

Ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά αναφορικά με τις μεταξύ τους συνομιλίες και την εξεύρεση μίας «συμβιβαστικής λύσης», που θα διατηρήσει τον στρατηγό στον προεδρικό θώκο και θα σώσει την Μπούτο από τις κατηγορίες περί διαφθοράς που τη βαραίνουν, δημιουργώντας παράλληλα τη «χρυσή τομή» για τις ΗΠΑ και τα «αντιτρομοκρατικά τους σχέδια».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ουάσιγκτον είχε διαμηνύσει στο Πακιστάν να αναλάβει ενεργό «αντιτρομοκρατική δράση», καθώς η χώρα θεωρείται ως «φυτώριο της Αλ Κάιντα», ενώ με τις τελευταίες εκκαθαρίσεις του στρατού στις περιοχές των φυλών και την αυξανόμενη λίστα των νεκρών μουσουλμάνων, που χαρακτηρίζονται «υποστηρικτές των Ταλιμπάν», ο Π. Μουσάραφ, πήρε συγχαρητήρια από τις ΗΠΑ. Και η Μπ. Μπούτο όμως θεωρείται ως δυνατός σύμμαχος για τις ΗΠΑ, αφού κρίνεται ότι και χωρίς το Μουσάραφ, μπορεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντά τους στην περιοχή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ