Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Νέα συνάντηση της Κολομβιανής γερουσιαστή Πιεδάδ Κόρδοβα και του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, για την προώθηση της συμφωνίας «ανθρωπιστικής ανταλλαγής» μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου της Κολομβίας Αλβαρο Ουρίμπε και των FARC μετά το βιντεοσκοπημένο βίντεο του Ραούλ Ράγιες -έχοντας στο πλευρό του την Κόρδοβα- που προτείνει «συνάντηση» στις 8 Οκτώβρη.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Τα δύο τρίτα των Αμερικανών (67%) δεν εγκρίνουν τη δράση του προέδρου Τζορτζ Μπους, αλλά ακόμα περισσότερο δεν εγκρίνουν τη δράση του ελεγχόμενου από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσου, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της «Harris Interactive» που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Τρίτο κρούσμα αφθώδους πυρετού επιβεβαιώθηκε χτες σε κτηνοτροφική μονάδα στο Σάρεϊ, στη Νοτιοανατολική Αγγλία, γειτονική των δύο πρώτων εστιών που έχουν εντοπιστεί από την περασμένη Τετάρτη, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA).

ΜΟΣΧΑ.-- Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας, Ανατόλι Σερντιούκοφ παραιτήθηκε, σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις του νέου Ρώσου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ζούμπκοφ, ο οποίος υποστήριξε ότι αιτία της παραίτησης είναι η στενή συγγένεια ανάμεσά τους, αφού έχει παντρευτεί την κόρη του Ρώσου πρωθυπουργού.

ΤΙΡΑΝΑ.-- Εννέα ανώτατα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών, μεταξύ των οποίων και ο υφυπουργός Νικολίν Γιάκα, συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, κατηγορούμενοι για διαφθορά σε σχέση με υποθέσεις που σχετίζονται με τους διαγωνισμούς κατασκευής δρόμων.

ΚΟΝΑΚΡΙ.-- Εκατοντάδες νεαροί διαδηλωτές στην πρωτεύουσα της δυτικοαφρικανικής Γουινέας συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έστησαν οδοφράγματα, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες αυξήσεις σε τρόφιμα και καύσιμα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Ενοπλη επίθεση στο ραδιοσταθμό «Σαμπέλ» του Μογκαντίσου πραγματοποίησαν χτες κυβερνητικές σομαλικές δυνάμεις προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον ενός εργαζομένου. Στη συνέχεια συνέλαβαν 18 δημοσιογράφους και λοιπό προσωπικό του σταθμού δίχως να δώσουν καμία εξήγηση...

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Αξιωματούχοι της ΕΕ υπέγραψαν χτες συμφωνίες με ομολόγους τους από Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο και Σερβία για την απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης βίζας στις χώρες της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ