Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΑΝ ΧΟΣΕ.-- Η πλέον κρίσιμη βδομάδα για το λαϊκό κίνημα της Κόστα Ρίκα και τις οργανώσεις που έχουν ταχθεί κατά της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου με τις ΗΠΑ-TLC ξεκινάει. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στις 30 Σεπτέμβρη, ενώ το δημοψήφισμα έγκρισης της συμφωνίας είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Κυριακή.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Τρεις Σομαλοί στρατιώτες και δύο πολίτες σκοτώθηκαν σε χτεσινό μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων που εξαπέλυσαν ισλαμιστές σε βάση της φιλοκατοχικής κυβέρνησης στη νότια Σομαλία.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Η ανάφλεξη των συγκρούσεων ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα της ΛΔ Κονγκό και ένοπλους υποστηριχτές του πολέμαρχου Λοράν Νκούντα στο ανατολικό τμήμα της χώρας αύξησε σε 300.000 τον αριθμό των Κογκολέζων χωρικών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

ΚΑΜΠΑΛΑ.-- Στους 300 ανέβηκε χτες ο αριθμός των νεκρών από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τις τελευταίες βδομάδες 17 χώρες της Αφρικής.

ΓΕΝΕΥΗ - Ν. ΥΟΡΚΗ.-- Συνεχίζονται οι σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν, διαπιστώνει νέα έκθεση εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη. Παράλληλα, Γάλλοι διπλωμάτες προωθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού στη Ν. Υόρκη σχέδιο ψηφίσματος για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων από χώρες της ΕΕ στην κοινή μεθόριο Τσαντ, Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

ΡΑΝΓΚΟΥΝ.-- Χιλιάδες διαδήλωσαν χθες στην πρωτεύουσα της Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, με επικεφαλής βουδιστές μοναχούς. Το καθεστώς από την πλευρά του διέταξε την απέλαση όλων των επισκεπτών μοναχών, που φιλοξενούνται στους ναούς της Γιανκόν, για τη βουδιστική σαρακοστή. «Ανησυχία» για την κατάσταση εξέφρασαν τόσο οι ΗΠΑ, όσο και οι Γαλλία και Γερμανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ