Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Με 397 ψήφους υπέρ και μόλις 16 κατά η Βουλή των Αντιπροσώπων τάχθηκε υπέρ του χαρακτηρισμού των Φρουρών της Ιρανικής Επανάστασης ως τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και υπέρ της αύξησης των κυρώσεων κατά του Ιράν. Στην πρόταση ζητείται ακόμα η τιμωρία διεθνών εταιρειών που αντιπροσωπεύονται στις ΗΠΑ και παράλληλα έχουν επενδύσεις στο Ιράν, κυρίως εταιρείες που δρουν στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ.-- Εξι Σύριοι, σύμφωνα με το ΑΡ, συνελήφθησαν πριν την αναχώρηση της πτήσης της «Copa Airlines» από τον Παναμά προς την Κούβα, καθώς θεωρήθηκε ότι «κινούνταν ύποπτα κοντά στο πιλοτήριο», σύμφωνα με το ΑΡ.

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Την ομόφωνη υιοθέτηση ψηφίσματος που προωθούσε η Γαλλία για την ανάπτυξη δύναμης στρατιωτών από Ευρωπαϊκή Ενωση και ΟΗΕ στο ανατολικό κεντροαφρικανικό Τσαντ και στη βορειοανατολική Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μετέδωσε χτες βράδυ το Γαλλικό Πρακτορείο πως ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΣΚΟΠΙΑ.-- Στα χέρια ήρθαν χτες στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ βουλευτές δύο μεγάλων κομμάτων της αλβανικής μειονότητας (αντιπολιτευόμενο «DUI» του Αλί Αχμέτι και συμπολιτευόμενο «DPA» του Μέντουχ Θάτσι) στη διάρκεια συζήτησης για το νέο εκλογικό νόμο.

ΤΟΚΙΟ.-- Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ορίστηκε χτες από το Κοινοβούλιο (με 338 ψήφους υπέρ) ο 71χρονος νέος ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, Γιασούο Φουκούντα.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Την πρόθεσή του να επαναλάβει την υποψηφιότητά του για την προεδρεία, σε περίπτωση που ο τουρκικός λαός, επιλέξει άμεση εκλογή του Προέδρου, στο δημοψήφισμα της 21ης Οκτώβρη, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ωστόσο, οι απόψεις για το ποιες θα είναι οι κινήσεις του σημερινού Προέδρου, που εκλέχθηκε από το Κοινοβούλιο, για επτά χρόνια, διίστανται, καθώς κάποιοι λένε ότι μετά το δημοψήφισμα, ανάλογα με το αποτέλεσμα θα πρέπει να τεθεί στην «κρίση του λαού», ενώ κάποιοι ότι πρέπει να εξαντλήσει τη θητεία του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ