Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Αθωώθηκαν χτες οι 45 εργαζόμενοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι) στο Δήμο Αργοστολίου που κατηγορήθηκαν για ...διατάραξη κοινής ειρήνης, επειδή κινητοποιήθηκαν για το δικαίωμα στη σταθερή εργασία. Στην ίδια κατεύθυνση, ποινικοποίησης των αγώνων, στην οποία κινούνται οι δημοτικές αρχές του δικομματισμού, έχουν κληθεί σε ανάκριση - για αντίστοιχους λόγους - εργαζόμενοι στο Δήμο Ερίσσου.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ: Πανελλαδική σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα τους, τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλιά, οργανώνουν τα Σωματεία Καθαριστριών Δημοτικών Σχολείων Πειραιά, Νομού Μαγνησίας και Νομού Αργολίδας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σωματείων. Η σύσκεψη, που αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων, θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου την Κυριακή 30 του Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί.

ΣΕΑΑΝ: Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί και φέτος στα ειδικά σχολεία και Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) την ερχόμενη Τρίτη 2 του Οκτώβρη στη 1 το μεσημέρι. Στην παράσταση καλούν οι γονείς και κηδεμόνες των αναπήρων, η Επιτροπή Αγώνα Νέων Αναπήρων και εργαζόμενοι του χώρου της ειδικής αγωγής. Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 12.30 μ.μ. στη διασταύρωση των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Το αίτημα εδώ και χρόνια των συνταξιούχων για ενίσχυσή τους με επίδομα θέρμανσης επαναλαμβάνει με υπόμνημά της στον υπουργό Οικονομίας η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά. Απέναντι σε αυτή την έκκλησή τους για να αντιμετωπίσουν το κρύο του χειμώνα η κυβέρνηση, όπως υπογραμμίζουν, από τη μια τους απαντάει πως δεν αντέχει η οικονομία και από την άλλη απαλλάσσει τους εφοπλιστές και τους βιομηχάνους από τη φορολογία του πετρελαίου. Καθώς οι συνταξιούχοι βιώνουν στο πετσί τους την ακρίβεια στο ψωμί, στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στη ΔΕΗ, η Ενωση Συνταξιούχων προειδοποιεί πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα βγουν και πάλι στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ