Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Διεκδικούν ελεύθερο χώρο

Δε θα επιτρέψουν την τσιμεντοποίηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων στην περιοχή τους και θα αγωνιστούν για καλύτερη ποιότητα ζωής γι' αυτούς και τα παιδιά τους, δήλωσαν οι κάτοικοι της Καλαμαριάς, σε μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της πόλης - στη συμβολή των οδών Πασσαλίδη και Μουρουζιδών - μετά από κάλεσμα της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά».

Η συγκέντρωση έγινε με αφορμή το γεγονός ότι άλλος ένας ακάλυπτος χώρος και άλλη μια ευκαιρία για πράσινο και χώρο για τα παιδιά στο Δήμο Καλαμαριάς κινδυνεύει να χαθεί. Συγκεκριμένα, το τετράγωνο στις οδούς Πασσαλίδη, Μουρουζιδών, Σαμαρά και Αγριτέλη, όπου βρίσκονταν εγκαταστάσεις του Απόλλωνα και στη συνέχεια είχε χρήσεις κοινής ωφέλειας για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, μετά από δικαστική απόφαση υπέρ του φερόμενου ως ιδιοκτήτη και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χωροταξίας του Νομού, κινδυνεύει να τσιμεντοποιηθεί.

Οπως κατήγγειλαν στις ομιλίες τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Αβρ. Περσίδης και Κ. Κασιμίδης, η διοίκηση του δήμου που ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία διεκδίκησης οικονομικών πόρων από την κεντρική εξουσία, τώρα δηλώνει ανήμπορη να απαλλοτριώσει τα οικόπεδα που είχε χαρακτηρίσει ως χώρο αθλοπαιδιών και πρασίνου, ανάμεσα σ' αυτά και το παραπάνω οικόπεδο.

Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των κατοίκων της Καλαμαριάς για τη διατήρηση των ελάχιστων πλέον ελεύθερων χώρων για σκοπούς κοινής ωφέλειας, εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ