Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διακοπή εργασιών σε οικοδομή του Γ. Σουφλιά

Τη διακοπή των οικοδομικών εργασιών σε εξοχική κατοικία στη θέση Θυμάρι - Τρύπια Πέτρα Παλαιάς Φώκαιας, που ανήκει στην ιδιοκτησία του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, διέταξε η Πολεοδομία Μαρκοπούλου, καθώς διαπίστωσε, μετά από αυτοψία, ασυμφωνία μεταξύ των εγκεκριμένων σχεδίων των οικοδομικών αδειών και της υφιστάμενης κατάστασης της οικοδομής. Οπως ανακοίνωσε χτες η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, «δόθηκε τετράμηνη προθεσμία, σύμφωνα με το άρθρο 22 του ΓΟΚ (Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός), προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα έκδοσης οικοδομικής άδειας τακτοποίησης των διαπιστωθέντων ασυμφωνιών».

Για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε - και αποκάλυψε προχτές το βράδυ ο «Σκάι» - ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ με δήλωσή του καταλογίζει ευθύνες τόσο στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου (η οποία καθυστέρησε να εγκρίνει την αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας), αλλά και στον μηχανικό του Ν. Μεταξά (που παρέλειψε να τον ειδοποιήσει έγκαιρα για το πρόβλημα, ενώ τώρα παραδέχεται τις ευθύνες του και θα πληρώσει τις όποιες οικονομικές επιβαρύνσεις).

«Το σπίτι της οικογένειάς μου - δηλώνει ο υπουργός - δεν είναι προϊόν αυθαίρετων ενεργειών μας, αφού και νόμιμη άδεια για την κατασκευή του έχουμε, αλλά και το νόμιμο δικαίωμα για την τροποποίηση των σχεδίων είχαμε, διατηρούμε και θα το ασκήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ