Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Επιτακτική ανάγκη ο συντονισμένος αγώνας

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαυρίκο επισκέφτηκε χωριά και συζήτησε με τους κατοίκους τα μεγάλα προβλήματα και την ανάγκη για οργανωμένη πάλη, ώστε να υπάρξει πραγματική και πλήρης αποκατάσταση

Η ανάγκη να διεκδικήσουν συντονισμένα την πραγματική αποκατάστασή τους, τονίστηκε στη χτεσινή περιοδεία στο χωριό Χιράδες (φωτ.)
Η ανάγκη να διεκδικήσουν συντονισμένα την πραγματική αποκατάστασή τους, τονίστηκε στη χτεσινή περιοδεία στο χωριό Χιράδες (φωτ.)
Την ανάγκη της οργανωμένης πάλης για να διεκδικήσουν από καλύτερες θέσεις όλα εκείνα τα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να μείνουν στον τόπο τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια τόνισε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας.

Τα πρώτα χωριά που επισκέφτηκε το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Αρκαδίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Μαυρίκο, ήταν το Τουρκολέκκα και οι Χιράδες.

Στο χωριό Τουρκολέκκα που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από την αρχική εστία της πυρκαγιάς, οι πύρινες φλόγες κατάπιαν 26 σπίτια, ολόκληρη τη σιτική παραγωγή (ελιές, συκιές, καρυδιές, καστανιές), τις αποθήκες, τους στάβλους και σχεδόν ολόκληρο το ζωικό κεφάλαιο.

Οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν στο καφενείο του χωριού εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον τους στην περιοχή. «Είχαμε μεγάλες και πολλές παραγωγές που έγιναν στάχτη. Οι κτηνοτρόφοι μας στην πλειοψηφία τους έχασαν τα κοπάδια τους και όσα γλίτωσαν δεν έχουν πού να βοσκήσουν. Τώρα είναι όλα γυμνά», λέει ο κυρ Νίκος, κάτοικος του χωριού.

Ακόμα δεν έχουν φανεί οι συνέπειες

«Οι συνέπειες αυτής της καταστροφικής πυρκαγιάς», επισήμανε ο Γ. Μαυρίκος, «δεν έχουν ακόμα φανεί στο σύνολό τους. Ηδη, το φθινόπωρο μπήκε και ο χειμώνας είναι κοντά. Ο κίνδυνος των πλημμυρών, για παράδειγμα, είναι ορατός όσο δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα». Και συνέχισε: «Γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να μην μείνετε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά αντίθετα να αναλάβετε πρωτοβουλία για την ανάπτυξη και το συντονισμό του αγώνα, ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές και να δοθούν πλήρεις αποζημιώσεις στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που καταστράφηκε».

Στο χωριό Χιράδες

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Χιράδες, όπου κάηκαν 9 σπίτια, καταστράφηκαν όλες οι ελαιοκαλλιέργειες και από τους κτηνοτρόφους του χωριού μόνο ένας κατάφερε να σώσει το κοπάδι του.

Οι κάτοικοι του χωριού υποδέχτηκαν με θέρμη το κλιμάκιο του ΚΚΕ και ακολούθησε πολύωρη συζήτηση στο κεντρικό καφενείο. «Ξέρετε ότι εμείς οι κομμουνιστές δεν είμαστε άνθρωποι των λόγων αλλά της δράσης. Παλεύουμε κάθε μέρα με συνέπεια για τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και είμαστε συνεπείς στις υποσχέσεις μας. Είμαστε σταθερά στο πλευρό σας και σε αυτό το δύσκολο και ανηφορικό δρόμο που βρίσκεστε θα πορευτούμε μαζί για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά σας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γ. Μαυρίκος.

Η διήμερη περιοδεία του κλιμακίου θα ολοκληρωθεί σήμερα. Πρώτος σταθμός το ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και συγκεκριμένα το ορυχείο Μαραθούσα. Στις 7 π.μ. Θα ακολουθήσει περιοδεία στο εργοστάσιο ΡΟΚΑ στην Τρίπολη στις 11 π.μ. και στη 1.30 μ.μ. ο Γ. Μαυρίκος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Στις 6 μ.μ. περιοδεία στο χωριό Σκορτσινού και στις 8 μ.μ. συγκέντρωση στο χωριό Λεοντάρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ