Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Συνεχίζεται ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στη χωματερή

Κόντρα στις μεθοδεύσεις τρομοκράτησης και τις προσπάθειες αιρετών στην Αυτοδιοίκηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να στρέψουν την κοινή γνώμη ενάντια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι κάτοικοι του Τεμπλονίου στην Κέρκυρα συνεχίζουν τον αποκλεισμό του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ, διεκδικώντας να σταματήσει η εναπόθεση των απορριμμάτων στην περιοχή, που εγκυμονεί κινδύνους για υγεία τους, αλλά και το περιβάλλον.

Προχτές στο χώρο παραβρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Μπάμπη Χαραλάμπους, που εκφράζουν όλο αυτό το διάστημα την ενεργό συμπαράσταση και έμπρακτη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων.

Την ίδια στιγμή επιχειρήθηκε χωρίς επιτυχία να «σπάσει» η αγωνιστική κινητοποίηση με την Αστυνομία να καραδοκεί για συλλήψεις σε περίπτωση παρεμπόδισης εισόδου των απορριμματοφόρων από ορισμένους δήμους της Κέρκυρας. Και αυτό παρά το ότι οι «γαλαζοπράσινοι» αιρετοί γνωρίζουν ότι ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ δεν έχει άδεια λειτουργίας μέχρι σήμερα και δε λειτουργεί με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Κέρκυρας. Χαρακτηριστικό μάλιστα της βούλησης ορισμένων δήμων (Κέρκυρας, Εσπερίων, Αχιλλείων κ.ά.) να χτυπήσουν τον αγώνα των κατοίκων αποτελεί η προτροπή τους προς την Εισαγγελία να ασκηθούν ποινικές διώξεις...

Στα Γιάννενα, αντίστοιχα, στην περιοχή του Ελληνικού οι κάτοικοι των Δήμων Κατσανοχωρίων και Παμβώτιδας συνεχίζουν να είναι σε επαγρύπνηση με ομάδες περιφρούρησης ανά βάρδιες, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο των μηχανημάτων του εργολάβου. Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε προχτές ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσσανδράκης.

  • Σε ανεπιτυχή προσπάθεια καταστολής της αγωνιστικής κινητοποίησης προέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ αργά χτες το βράδι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ