Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
Παρέμβαση για τους ναυτεργάτες του DREAM

Παρέμβαση για τους εγκαταλειμμένους ναυτεργάτες του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «DREAM» στο λιμάνι της Ρόδου έκαναν χτες και τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Με επιστολή τους προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Δικαιοσύνης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και άλλους αρμόδιους, τονίζουν τις ευθύνες τόσο των εφοπλιστών όσο και των τοπικών αρχών, για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε βάρος του πληρώματος.

Στις 18 Σεπτέμβρη, το υπερήλικο και υποσυντήρητο κρουαζιερόπλοιο πήρε μεγάλη κλίση μέσα στο λιμάνι της Ρόδου και ενώ μετέφερε 930 επιβάτες και 341 ναυτεργάτες. Αποκαλύφθηκε ότι έφερε επικίνδυνο ρήγμα, το οποίο με εντολή της πλοιοκτήτριας εταιρείας είχε μπαλωθεί ακόμα και με κορμούς δέντρων. Οπως καταγγέλλουν τα δύο σωματεία, αυτοί που καλούνται να πληρώσουν τη «νύφη» είναι και πάλι οι ναυτεργάτες, οι οποίοι αντί να έχουν επαναπατριστεί, παραμένουν στο πλοίο απλήρωτοι μέσα σε άθλιες συνθήκες, με αλλοιωμένα τρόφιμα και νερό!

Τα σωματεία τονίζουν ότι οι τοπικές αρχές, συμπληρώνοντας την ασύδοτη δράση των εφοπλιστών και «χωρίς να σέβονται ούτε τους ναυτεργάτες, ούτε τους κατοίκους που κινδυνεύουν από μολυσματικές ασθένειες», με τη συμπεριφορά τους ανατρέπουν μια σειρά διεθνών Συμβάσεων που έχουν ενσωματωθεί στην εθνική νομοθεσία. Αφορούν στον σεβασμό της υγείας και ασφάλειας των ναυτεργατών επί του πλοίου κάθε σημαίας και νομικού σχήματος, την υποχρέωση του κράτους στην παλιννόστηση των ναυτεργατών, την προστασία της δημόσιας υγείας.

Απαιτούν από την κυβέρνηση και τους πολιτικούς προϊστάμενους του εισαγγελέα (ο οποίος έχει δηλώσει αναρμόδιος για την υπόθεση!) και του λιμεναρχείου να παρέμβουν άμεσα γι' αυτές τις σοβαρές παραβιάσεις. Καλούν τα πολιτικά κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να παρέμβουν, για να καταλογιστούν ευθύνες σε αυτούς που τους ανήκουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ