Τρίτη 9 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Φωτιά που εκδηλώθηκε σε παράνομο ορυχείο της επαρχίας «Φρι Στέιτ» σκότωσε την περασμένη βδομάδα 23 Νοτιοαφρικανούς εργάτες. Ο θάνατός τους διαπιστώθηκε μόλις προχτές...

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Στις 25 Νοέμβρη θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Κροατία, ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση της χώρας. Η διάλυση της Βουλής αναμένεται στις 12 του μήνα και στις 3 Νοέμβρη η έναρξη προεκλογικής εκστρατείας.

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-- Οι Αμερικανοί Μάριο Καπέτσι, Μάρτιν Εβανς και ο Βρετανός Ολιβερ Σμίθις βραβεύτηκαν χτες με το ΝΟΜΠΕΛ ιατρικής 2007 για τις εργασίες τους πάνω στα εμβρυακά βλαστοκύτταρα ινδικών χοιριδίων. Θεωρήθηκε πως η έρευνά τους συνέβαλε στην κατανόηση του ρόλου που παίζουν συγκεκριμένα γονίδια πάνω στην εκδήλωση ασθενειών όπως ο διαβήτης, καρδιαγγειακές αρρώστιες και ο καρκίνος.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Ο Χεράλδο Γκιγιέν, δημοσιογράφος και ανταποκριτής της εφημερίδας του Μαϊάμι, El Nuevo Herald, έφυγε από την Κολομβία καθώς έλαβε 24 απειλές κατά της ζωής του μέσα σε τρία 24ωρα μετά την κατηγορία εκ μέρους του προέδρου Αλβαρο Ουρίμπε, ότι είναι ο «εγκέφαλος» του βιβλίου της πρώην ερωμένης του βαρόνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ. Βιβλίο που συνδέει τον Ουρίμπε άμεσα με τα καρτέλ των ναρκωτικών αλλά και τους ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς.

ΑΝΟΪ.-- Ξεπερνούν τους 58, όπως όλα δείχνουν, οι νεκροί που αφήνει πίσω του ο τυφώνας Λεκίμα, στο Βόρειο και Κεντρικό Βιετνάμ και 15 αγνοούνται, με τις αρχές να μιλούν για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 45 ετών.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν χτες σε βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, σε αποβάθρα πορθμείων του Αβτζιλάρ, στις ακτές του Βοσπόρου. Στο μεταξύ, την Κυριακή, σε επεισόδια, Κούρδοι αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν 13 στρατιώτες, στα Νοτιοανατολικά της Τουρκίας, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ανακοινώνει σύγκληση έκτακτου συμβουλίου, αναφορικά με το θέμα...

ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ.-- Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους το βράδυ του Σαββάτου σε διάφορες πόλεις της Χώρας των Βάσκων και της γειτονικής Ναβάρα στην Ισπανία, διαμαρτυρόμενοι για τη σύλληψη 23 μελών του κόμματος «Μπατασούνα» που τέθηκε εκτός νόμου το 2003 με την κατηγορία ότι αποτελεί το πολιτικό σκέλος της αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ