Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του ΚΚΕ
Μέτρα για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προχτές στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης και με την οποία ζητά τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Τα στοιχεία που παραθέτει είναι αποκαλυπτικά: Με την έναρξη της νέας χρονιάς 2.360 δάσκαλοι λείπουν από τα δημοτικά σχολεία, 729 από τα νηπιαγωγεία, ενώ στα Ολοήμερα σχολεία που λειτουργούν κατά βάση με ωρομισθίους εκπαιδευτικούς, οι τεράστιες ελλείψεις καθιστούν το πρόβλημα οξύτερο και επικίνδυνο για την ίδια τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ένας εκπαιδευτικός έχει την ευθύνη για πάνω από 50 παιδιά. Στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καταμετρηθεί έως τώρα 2.500 κενά εκπαιδευτικού προσωπικού

Ακόμα πιο οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι λεγόμενες ειδικές κατηγορίες σχολείων και εκπαιδευτικών. Περίπου 900 κενά εκπαιδευτικών υπάρχουν στα 35 Μουσικά Σχολεία της χώρας, ενώ στα Δημοτικά Σχολεία λείπουν 348 καθηγητές Αγγλικών, 255 Φυσικής Αγωγής και 308 Μουσικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ