Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Απαξιώνουν τις παραγωγικές μονάδες δημόσιου χαρακτήρα

Περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ και στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης
Η ανάγκη να μπει φραγμός στη συνειδητή πολιτική απαξίωσης και υποβάθμισης των εναπομεινάντων σημαντικών παραγωγικών μονάδων δημόσιου χαρακτήρα, να αποτραπεί οποιαδήποτε βλέψη για ασύδοτη κερδοφόρα δράση σε αυτές από τους λογής ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους, που καραδοκούν για να τις βάλουν στο χέρι, αναδείχτηκε στη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης στις Ελληνικές Αλυκές ΑΕ - ανήκει στο ελληνικό δημόσιο - του Μεσολογγίου. Ο βουλευτής του Κόμματος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους οι οποίοι αναφέρθηκαν σε ελλείψεις και κενά τα οποία δεν έχουν καλυφθεί. Συγκεκριμένα σήμερα απασχολούνται με σταθερή απασχόληση περίπου 20 άτομα - από 50 που ήταν πριν λίγα χρόνια - ενώ και αυτά που συνταξιοδοτήθηκαν δεν αντικαταστάθηκαν. Στην επιχείρηση που αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή πανελλαδικά της χώρας σε αλάτι, κυριαρχεί η εποχική απασχόληση (130 με 200 εργαζόμενοι ανάλογα με τις ποσότητες που παράγονται κάθε φορά). Επίσης, όπως επισημάνθηκε, ενώ το 2005 και 2006 παρουσίαζε κέρδη, φέτος θα κλείσει με χρέη εξαιτίας και της αθρόας εισαγωγής άλατος από την Αίγυπτο χωρίς στο μεταξύ να έχουν εξαντληθεί τα αποθέματά της.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε την ανάγκη αγωνιστικής επαγρύπνησης και ετοιμότητας για να αποτραπούν τα όποια σχέδια και μεθοδεύσεις απαξίωσης που δίνουν βήμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ανέδειξε τη σημαντική παραγωγική και διατροφική αξία που έχει για τον τόπο η επιχείρηση. «Οι Αλυκές και η λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου αποτελούν δημόσια περιουσία και πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο με πολύμορφη και πολύπλευρη κρατική ενίσχυση, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για προστασία και ενίσχυση της παραγωγής» είπε.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στο νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι επισήμαναν τις σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό οι οποίες αγγίζουν περίπου το 30% και το 20% αντίστοιχα με επιπτώσεις τόσο στις εργασιακές συνθήκες ( π.χ. οι εργαζόμενοι στη Μαιευτική Κλινική έχουν να πάρουν ρεπό πάνω από δυο μήνες) όσο και στην παροχή υπηρεσιών Υγείας. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής υποβάθμισης - εμπορευματοποίησης της Υγείας εντάσσεται και η απουσία αξονικού τομογράφου καθώς και η μη λειτουργία της ΜΕΘ, οδηγώντας έτσι τους ασθενείς να καταφεύγουν σε ιδιωτικά κέντρα με το αντίστοιχο βέβαια κόστος, καθώς και την παράδοση του τομέα καθαριότητας σε ιδιώτη. Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους απέναντι σε αυτήν την πολιτική εμπορευματοποίησης-ιδιωτικοποίησης της Υγείας να ορθώσουν το ανάστημά τους. Να συμπορευτούν με τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, διεκδικώντας ουσιαστική και αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ