Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κυβερνητικές... «πολιτιστικές επιδόσεις»

Το πλήθος των αρχαιολόγων, των συντηρητών και των εργαζομένων που βρίσκονται «πίσω» από τη μεταφορά των αρχαιοτήτων από το παλιό στο νέο μουσείο Ακρόπολης (βλ. ρεπορτάζ στη σελίδα του Πολιτισμού) αποτελούν τους «συνήθεις» «αφανείς ήρωες». Ενας δημοσιογράφος ρώτησε χτες τον υπουργό Πολιτισμού, Μιχ. Λιάπη, αν σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. «Εγώ είμαι νέος υπουργός, δεν ξέρω από αυτά», ήταν η κυνική απάντηση!

Ως διά «μαγείας» αυτή η απάντηση εξαφανίστηκε στο απομαγνητοφωνημένο κείμενο και αντικαταστάθηκε ως εξής: «Δεν έχω ενημερωθεί πλήρως. Το θέμα πάντως θα λυθεί σύντομα. Οσοι πρέπει να πληρωθούν θα πληρωθούν»!

Σε άλλη ερώτηση για το αν το ΥΠΠΟ θα επιμείνει στον αποχαρακτηρισμό των κτιρίων επί της Δ. Αρεοπαγίτου, ο υπουργός επανέλαβε πως «για το ΥΠΠΟ το θέμα κρίθηκε αμετάκλητα» και ότι «σέβεται τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου»!

Την Τρίτη, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδοτούσε υπέρ της καγκελόφραξης του λόφου του Φιλοπάππου.

Ετσι, μέσα σε δύο 24ωρα, η κυβέρνηση έδωσε απτά δείγματα της πολιτιστικής της πολιτικής: 1) Αδιαφορία για τους εργαζόμενους. 2) Εμμονή στην καταστροφή διατηρητέων κτιρίων ώστε οι θαμώνες του εστιατορίου του νέου μουσείου να απολαμβάνουν την Ακρόπολη χωρίς «εμπόδια». 3) «Μάντρωμα» ενός επί αιώνες ελεύθερου χώρου στο κέντρο της πόλης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ