Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΩΠΟ
Σήμερα στη Θήβα η πρώτη ενημερωτική συγκέντρωση

Αύριο η συγκέντρωση στην Αυλίδα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές τις επόμενες μέρες

Ξεκινούν σήμερα οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα σχετικά με το μολυσμένο νερό στον Ασωπό, με στόχο το συντονισμό του αγώνα προκειμένου να λυθεί αυτό το διαρκές οικολογικό έγκλημα.

Συγκεκριμένα, στις 8 το απόγευμα θα μιλήσουν στην κεντρική πλατεία της Θήβας, με θέμα «Καθαρό νερό για όλο το λαό», ο βιοχημικός Θανάσης Παντελόγλου και ο χημικός Παναγιώτης Ρωμανάς. Για το ίδιο θέμα θα μιλήσουν στο προαύλιο του Δημαρχείου Αυλίδας, αύριο στις 6.30 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα, επισημαίνει ότι είναι «σημαντική η δραστηριοποίηση και συμμετοχή των εργατικών σωματείων, των συλλόγων γονέων, των μαθητικών συμβουλίων και άλλων φορέων σε κάθε περιοχή».

Πλαίσιο αιτημάτων

Η Επιτροπή Αγώνα, επίσης, έχει διαμορφώσει πλαίσιο αιτημάτων προς όφελος των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Ανάμεσα στα άλλα, ζητά: Αμεσα καθαρό και δωρεάν νερό από την ΕΥΔΑΠ. Αμεση παρέμβαση των αρμόδιων κρατικών αρχών - υπηρεσιών για να παρθούν όλα τα μέτρα που χρειάζονται ώστε να σταματήσει η παραπέρα μόλυνση του νερού και του εδάφους και η παραπέρα επιβάρυνση της υγείας εργαζομένων και κατοίκων. Επιδημιολογική - τοξικολογική έρευνα στην περιοχή για εργαζόμενους και κατοίκους, ιδιαίτερα για τα παιδιά, ώστε ο καθένας να λάβει τις ατομικές του οδηγίες για την πορεία της υγείας του από εδώ και πέρα κ.ά.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της περιοχής στις οποίες ανιχνεύτηκε το μολυσμένο από την ασύδοτη δράση των βιομηχανιών νερό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ