Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Θα συνεχίσει να λειτουργεί αν και είναι επικίνδυνος!

Ο υφυπουργός Εσωτερικών απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για το θέμα παραδέχτηκε ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί τα απαραίτητα έργα υποδομής, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσουν να ρίχνονται σκουπίδια

Τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής Τεμπλόνι της Κέρκυρας όπου λειτουργεί κορεσμένος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων μετέφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους. Ειδικότερα ζήτησε να σταματήσει η απόθεση των απορριμμάτων στο συγκεκριμένο χώρο και να ξεκινήσει η προσπάθεια εξεύρεσης νέων χώρων.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εσωτερικών Α. Νάκος είπε ότι στην Κέρκυρα προβλέπονται δύο Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων. Ο ένας στο Τεμπλόνι, που λειτουργεί από το 2003, και ο άλλος στη Νότια Κέρκυρα, η κατασκευή του οποίου καθυστέρησε λόγω της αντίδρασης των κατοίκων. Παραδέχτηκε ότι στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου δεν έχουν ολοκληρωθεί το σύστημα απαγωγής του βιοαερίου και τα έργα των στραγγισμάτων των στερεών αποβλήτων, αλλά είπε ότι ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ δεν πρόκειται να καταργηθεί γιατί είναι καινούριος.

Ο Χ. Χαραλάμπους στην παρέμβασή του τόνισε ότι στο συγκεκριμένο ΧΥΤΑ δεν τηρείται κανένας υγειονομικός και περιβαλλοντικός όρος και ουσιαστικά πρόκειται για μια τεράστια χωματερή και χαβούζα. Οι κάτοικοι της περιοχής, είπε, προχώρησαν στον αποκλεισμό του χώρου, αφού αγωνίζονται για την υγεία τους και την ίδια τη ζωή τους και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις που προστάτευαν ουσιαστικά την παρανομία.

Αποτέλεσμα της απαράδεκτης κατάστασης και της απουσίας βιολογικού καθαρισμού, συνέχισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι να έχει μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και να πέφτουν επικίνδυνα υλικά στη θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας. Θεωρούμε, κατέληξε, ότι η περιοχή στο Τεμπλόνι έχει κορεστεί και πρέπει να κλείσει αμέσως και να ξεκινήσουν μελέτες για την ανεύρεση νέου χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ