Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΕΙΑ - ΑΡΚΑΔΙΑ - ΛΑΚΩΝΙΑ
Οι πυρόπληκτοι συντονίζονται και διεκδικούν

Αύριο, Κυριακή, η σύσκεψη στη Μεγαλόπολη, τη Δευτέρα στη Σπάρτη

Σειρά πρωτοβουλιών έχουν αναλάβει οι Επιτροπές Αγώνα των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου, προκειμένου να συντονίσουν και οργανώσουν τον αγώνα των κατοίκων και να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα, αλλά και μακροπρόθεσμα, προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο πλαίσιο αυτό κλιμάκιο της Επιτροπής Αγώνα Ηλείας βρέθηκε κοντά σε κατοίκους των οποίων έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους και μένουν σε λυόμενα σε χωριά της Ζαχάρως. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι αυτοί αναγκάζονται να πληρώνουν αδρά τη ΔΕΗ ΑΕ, μέχρι και 300 ευρώ, προκειμένου να συνδεθούν με το δίκτυο για την παροχή ρεύματος. Η Επιτροπή Αγώνα Ηλείας ζητά η σύνδεση παροχής ρεύματος να είναι δωρεάν, να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους τα έχουν δώσει για τη σύνδεση με το δίκτυο και το τιμολόγιό τους να έχει έκπτωση 50%.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τις αποθήκες του Δήμου Ζαχάρως και πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Γιάννη Σχίζα, μετά τις καταγγελίες πολλών κατοίκων για διανομή της βοήθειας, όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες του καθενός, αλλά ανάλογα με το πόσο γνωστός είναι και πόσο... κοντά στη δημοτική αρχή! Επίσης, η Επιτροπή Αγώνα Ηλείας προετοιμάζει τη λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στη Ζαχάρω την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε εξέλιξη, εξάλλου, βρίσκονται οι προετοιμασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν σε Μεγαλόπολη και Σπάρτη, έπειτα από πρωτοβουλία αγροτικών συλλόγων, εργατικών σωματείων και άλλων μαζικών φορέων. Συγκεκριμένα:

  • Στην Αρκαδία η σύσκεψη θα γίνει αύριο Κυριακή 14 Οκτώβρη, στη Μεγαλόπολη, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο της πόλης, με οργανωτές το Συνδικάτο Οικοδόμων Αρκαδίας και το Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μεγαλόπολης, Δημητσάνας, Τροπαίων.
  • Στη Λακωνία η σύσκεψη θα γίνει, μετά από πρωτοβουλία της ΝΑΣ Λακωνίας, τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ