Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τίμησαν την Απελευθέρωση της Αθήνας

Εκδήλωση της ΠΟΑΟ, χτες το πρωί, στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Από τη χτεσινή εκδήλωση των Αντιστασιακών στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη
Από τη χτεσινή εκδήλωση των Αντιστασιακών στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη
Με συγκέντρωση στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και κατάθεση στεφάνων τίμησαν, χτες το πρωί, στην 63η επέτειο, την απελευθέρωση της Αθήνας από τον χιτλεροφασιστικό ζυγό στις 12 Οκτώβρη 1944, οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τα μέλη και οι φίλοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων. Μάλιστα, η χτεσινή μέρα στάθηκε αφορμή για τους αντιστασιακούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, να πραγματοποιήσουν πορεία μέχρι τη Βουλή, με σκοπό να παραδώσουν στο Κοινοβούλιο ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους τους, η στάση της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντί τους υπήρξε αρνητική, έως και απάνθρωπη αφού απέρριψε όλα τα αιτήματά τους, επιμένοντας στη διαιώνιση των προβλημάτων τους. Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απαξιούν και να συναντηθούν μαζί τους. Τόσο ο Κ. Σημίτης πριν όσο και ο Κ. Καραμανλής αρνήθηκαν και να δεχτούν τη διοίκηση της ΠΟΑΟ για να του εκθέσει τα δίκαια αιτήματα των Αντιστασιακών.

Παρ' όλα αυτά, όπως δήλωσαν και χτες με τη δυναμική τους παρουσία έξω από το κοινοβούλιο οι βετεράνοι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης επιμένουν και ζητούν:

Επιστροφή τους επιδόματος του 15% στις πενιχρές συντάξεις τους που έκοψε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και δεν επέστρεψε το ΠΑΣΟΚ μετά. Εξίσωση των Αναπήρων του ΔΣΕ με τους Ανάπηρους του Αλβανικού Μετώπου και της Αντίστασης. Επαναπατρισμός πολιτικών προσφύγων, με κατάργηση του ρατσιστικού «Ελληνες το γένος». Να γίνει Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα. Η Ιστορία της Αντίστασης να διδάσκεται στα σχολεία και στο στρατό. Να στηθεί άγαλμα του Αρη και του Σαράφη στην Αθήνα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης(Δημαρχείο Αθήνας). Να ιδρυθεί Μουσείο Τύπου του ΕΑΜ στο παράνομο τυπογραφείο του ΕΑΜ στην Καλλιθέα. Διεκδίκηση των αποζημιώσεων και επιστροφή του κατοχικού δανείου που πήραν οι Γερμανοί κατακτητές. Τέλος, ζητούν από τον πρωθυπουργό να τους δεχτεί σε ακρόαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ