Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Παράδειγμα προς αποφυγή

«Τα συνδικάτα παραιτήθηκαν από το να απαιτήσουν την άμεση κατάργηση του νόμου "ελαστικοποίησης" της εργασίας (...) Παρόλο που προβλεπόταν ρητώς στο προεκλογικό πρόγραμμα του Πρόντι. Επίσης οδυνηρές ήταν και οι υπαναχωρήσεις στο μισθολογικό (...) Στις συνελεύσεις που έγιναν αυτή την εβδομάδα στα εργοστάσια της FIAT οι συνδικαλιστές ηγέτες αμφισβητήθηκαν ανοιχτά και σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξαν και μικροεπεισόδια. Και πράγματι στα εργοστάσια της FIAT φαίνεται να υπερισχύουν τα "όχι" στη συμφωνία. Εντούτοις, το ποσοστό υπέρ του "ναι" σε όλη την Ιταλία ήταν εντυπωσιακό (...) Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια εργαζόμενοι κατανόησαν τις δυσκολίες της κυβέρνησης κι ενέκριναν, καταπίνοντας την πικρία, τον συμβιβασμό» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

«Οικολογία» μπούμερανγκ

«Φαύλο κύκλο δημιουργεί η παραγωγή βιοκαυσίμων αφού προκαλεί έκρηξη στις τιμές των τροφίμων εις βάρος των φτωχών του πλανήτη και επιπλέον οι καλλιέργειες που απαιτούνται για την παραγωγή τους αναμένεται να λειτουργήσουν επιβαρυντικά στη λειψυδρία που απειλεί ήδη πολλές περιοχές του πλανήτη» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«Επικίνδυνα πολιτικά μονοπάτια»

«Υπάρχει μέλλον στην τέχνη του παραμυθά; Υπάρχει, αν και όσοι επιθυμούν να μετατρέψουν τα παιδιά μας σε πιόνια και ρομπότ πολύ θα ήθελαν να καταργήσουν τα παραμύθια. Στην Αμερική επί Μακάρθι, για παράδειγμα, είχε απαγορευτεί "ο μάγος του Οζ", με το σκεπτικό ότι η ουτοπική χώρα του Οζ μπορεί να άνοιγε την όρεξη των παιδιών για πραγματικές ουτοπίες και να τα οδηγούσε σε επικίνδυνα πολιτικά μονοπάτια» (ο Ευγένιος Τριβιζάς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ