Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
«Ξεχάστηκαν» οι πυρόπληκτοι

Κάλεσμα στους κατοίκους του πυρόπληκτου δημοτικού διαμερίσματος Μπαμπίνι στο Δήμου Αστακού να πάρουν την υπόθεση της ουσιαστικής αποκατάστασης των ζημιών στα χέρια τους, απηύθυνε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης σε περιοδεία που πραγματοποίησε στην πληγείσα από καλοκαιρινή πυρκαγιά περιοχή, όπου κάηκαν δυο σπίτια, ελαιοκαλλιέργειες, ζώα, αποθήκες με ζωοτροφές και άλλες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής δήλωσαν πως είναι «ξεχασμένοι» καθώς, όπως ανέφεραν, τα δοθέντα ποσά αποκατάστασης (3.000 ευρώ) δεν μπορούν να καλύψουν το πραγματικό ύψος των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο και δεν τους διασφαλίζει σε καμία περίπτωση τη δυνατότητα να επανέλθουν και να σταθούν στα πόδια τους. Παράλληλα, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με τη διάθεση και κατεύθυνση των κονδυλίων που δόθηκαν προς την ΤΑ για δημιουργία διαφόρων υποδομών και έργων που υποτίθεται θα προστάτευαν την πυρόπληκτη περιοχή.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε την ανάγκη οι κάτοικοι να κάνουν δική τους υπόθεση το ζήτημα της ουσιαστικής καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών μέσα από τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα και να αντιδράσουν. Να διεκδικήσουν άμεση και πλήρη αποζημίωση στο 100% των ζημιών της φυτικής και ζωικής παραγωγής, την ολοκλήρωση και υλοποίηση όλων εκείνων των αναγκαίων έργων και υποδομών (αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία) που θα θωρακίζουν την περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ