Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Ο Κοστούνιτσα «ξεσπαθώνει» κατά των ΗΠΑ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

«Οι ΗΠΑ με κάθε τίμημα θέλουν να αποτρέψουν τους Κοσσοβάρους Αλβανούς να αποδεχτούν μία συμβιβαστική λύση για το Κοσσυφοπέδιο» δήλωσε χτες ο Σέρβος πρωθυπουργός Βόισλαβ Κοστούνιτσα, προσθέτοντας πως η Σερβία «δε θα επιτρέψει ποτέ να γίνει η επαρχία ούτε ανεξάρτητη, ούτε πολεμική λεία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» μετά τους «βάρβαρους και παράνομους βομβαρδισμούς» κατά του Βελιγραδίου.

Στο μεταξύ, «ξαναχτύπησε» χτες το γνωστό ίδρυμα γεωπολιτικών αναλύσεων με ιμπεριαλιστική ατζέντα, «Ομιλος Διεθνών Κρίσεων». Στην τελευταία έκθεσή του υποστηρίζει πως θα μπορούσε σύντομα να ξεσπάσει βία στο Κοσσυφοπέδιο παρά την ηρεμία που επικρατεί στην περιοχή και «απ' τους Αλβανούς που αισθάνονται πως δεν έχουν τελειώσει οι εντάσεις με τις σερβικές δυνάμεις ασφαλείας και θέλουν να αποσπάσουν την κοιλάδα (σ.σ. του Πρέσεβο) στο Κοσσυφοπέδιο... και από τους Σέρβους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη βία σαν προκάλυμμα για εθνοκάθαρση»...

Κατά «σύμπτωση» χτες επανεμφανίστηκε και η αυτονομιστική οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» («ANA») που απείλησε ότι θα... καταλάβει το βόρειο Κοσσυφοπέδιο (όπου διαβιούν οι περισσότερες σερβικές κοινότητες) εάν μέχρι την 1η Νοέμβρη δεν το πράξουν η ΝΑΤΟική δύναμη (KFOR) και η διοίκηση του ΟΗΕ στην επαρχία (UNMIK).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ