Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αύριο ξεκινά η δίκη της Καντέρ Σαχίν

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.--

Αύριο αναμένεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της Καντέρ Σαχίν, 26 ετών, που εξακολουθεί να βρίσκεται στις τουρκικές φυλακές αντιμετωπίζοντας χαλκευμένες κατηγορίες, όπως «υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης, αντίσταση κατά του επιφορτισμένου αξιωματικού, βλάβη δημόσιας περιουσίας και χρήση εκρηκτικών, που προκαλούν τρόμο και πανικό»...

Το σοβαρό αδίκημα της Σαχίν, στην Τουρκία που «μεταρρυθμίζεται» και δέχεται «συγχαρητήρια» από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, ήταν ότι παρευρισκόταν σε συνέντευξη Τύπου της κίνησης «Πίσω στη ζωή», οργάνωσης που ασχολείται με την επανένταξη των αποφυλακισθέντων και... τόλμησε να προβεί σε δηλώσεις στον Τύπο όταν εισέβαλε η αστυνομία, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου και προχώρησε σε συλλήψεις.

Η Σαχίν, η οποία είναι ενεργό μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, με πολιτική δράση και δεδηλωμένη ιδιότητα στο κόμμα, συνελήφθη και αυτή, της έσπασαν τα δάχτυλα, την οδήγησαν στις φυλακές, αφέθηκε ελεύθερη στις 21 Δεκέμβρη του 2006, με δικαστική απόφαση, για να ξανασυλληφθεί στις 18 Γενάρη, λόγω αντιρρήσεων του δημόσιου κατηγόρου. Μάλιστα, καθώς η Κ. Σαχίν είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για διανομή έντυπου κομματικού υλικού, έτυχε «ειδικής μεταχείρισης» από την αστυνομία αφού ο αστυνομικός που τη συνέλαβε κατέβαλε «φιλότιμες» προσπάθειες στην κατασκευή στοιχείων εναντίον της, που «εκτίμησε» ο δημόσιος κατήγορος, προσθέτοντάς τα στο κατηγορητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ