Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΜΕ
Απελευθερώστε τώρα τους 5 Κουβανούς!

Η αντιπροσωπεία των ταξικών δυνάμεων έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα
Η αντιπροσωπεία των ταξικών δυνάμεων έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα
Να μπει άμεσα τέρμα στην άδικη καταδίκη και την πολύχρονη κράτηση των πέντε Κουβανών πατριωτών που κρατούνται στις αμερικάνικες φυλακές επειδή προστάτεψαν την πατρίδα τους, απαίτησε χτες το πρωί αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και ταξικών ομοσπονδιών, με ψήφισμα που κατέθεσαν στην αμερικάνικη πρεσβεία, στην Αθήνα. Εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της χώρας μας προς τον κουβανικό λαό, οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων σε Κλωστοϋφαντουργία, Γάλατα - Τρόφιμα - Ποτά, Νοσηλευτικά Ιδρύματα, Τύπο - Χαρτί, Θέαμα - Ακρόαμα, Φάρμακο, Λογιστών, Οικοδόμων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων ανέδειξαν παράλληλα την ανάγκη να δυναμώσει ο διεθνισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους λαούς, αλλά και η αντιιμπεριαλιστική πάλη, σε κάθε χώρα και διεθνώς.

Οι 5 Κουβανοί βρίσκονται «περισσότερα από 8 χρόνια σε αμερικάνικες φυλακές καταδικασμένοι άδικα, με πολύ βαριές ποινές», σημειώνεται στο ψήφισμα. «Ο ουσιαστικός λόγος της καταδίκης τους είναι ότι υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους, συλλέγοντας πληροφορίες για ενέργειες ενάντια στην Κούβα μέσα από τρομοκρατικές αντικουβανικές συμμορίες στο Μαϊάμι», τονίζεται.

Η πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων εντάσσεται στη νέα διεθνή καμπάνια που ξεκίνησε ένα μήνα πριν, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση ακόμα περισσότερου κόσμου για την υπόθεση των 5 Κουβανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ