Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.-- Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν αύριο οι Πολωνοί ψηφοφόροι για να εκλέξουν τα 460 μέλη της Κάτω Βουλής και τα 100 μέλη της Γερουσίας, ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Πολωνίας συμμετέχει με 6 υποψηφίους του στο ψηφοδέλτιο του «Πολωνικού Εργατικού Κόμματος» (ΡΡΡ).

ΠΑΡΙΣΙ.-- Συνέχισαν χτες για δεύτερο 24ωρο την απεργία τους ορισμένα μικρότερα συνδικάτα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσουν τα συνδικάτα από όλους τους κλάδους «ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης» για να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Ο Πρόεδρος Σαρκοζί δήλωσε αμετακίνητος στην απόφαση αύξησης του συντάξιμου χρόνου των κλάδων αυτών.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Δορυφορικές φωτογραφίες από μη κατασκοπευτικούς δορυφόρους εξετάζουν εμπειρογνώμονες της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας σχετικά με το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε συριακό έδαφος, τον προηγούμενο μήνα. Με βάση διαρροές, δεν αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για πυρηνική εγκατάσταση.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Δεκάδες Ισραηλινοί βουλευτές υπέγραψαν κείμενο με το οποίο ζητούν από τον πρωθυπουργό Ολμέρτ να μη δεχτεί να διαπραγματευτεί την επιστροφή ούτε ενός μέτρου από την κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ στους Παλαιστινίους.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- «Απόπειρα ελέγχου της κυριαρχίας του Λιβάνου με στόχο, σταδιακά, να μετατραπεί σε ένα ακόμη Ιράκ» χαρακτήρισε η «Χεζμπολάχ» την πρόταση του Αμερικανού υφυπουργού Αμυνας, Ερικ Εντελμαν, να συνεργαστούν ΗΠΑ - Λίβανος «ως στρατηγικοί στρατιωτικοί εταίροι».

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Αναυδη έχει μείνει η κοινή γνώμη της Αυστραλίας μετά τον πρόσφατο εντοπισμό κατακρεουργημένου πτώματος αγοριού ηλικίας 4-6 ετών μέσα σε βαλίτσα σε λίμνη πάρκου στο Σίδνεϊ.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες, είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε σε εμπορικό κέντρο, στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, Μανίλα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ η Πρόεδρος, Γκλόρια Αρόγιο, υποστήριξε ότι θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες έρευνες, προκειμένου να συλληφθούν οι υπαίτιοι, σημειώνοντας ότι 2.000 επιπλέον προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας βρίσκεται σε συναγερμό για να μην υπάρξουν και άλλες επιθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ