Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σύσκεψη για την Παιδεία

Για να δοθεί νέα ώθηση στο κίνημα αντίστασης στην εφαρμοζόμενη αντιδραστική, αντιεκπαιδευτική πολιτική η Επιτροπή Αγώνα για την Παιδεία, που συγκροτήθηκε πέρσι στη Θεσσαλονίκη, καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη φορέων, σήμερα, Τετάρτη 24 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Η αντιδραστική επίθεση φτωχαίνει και υποβαθμίζει το περιεχόμενο της Παιδείας, προσαρμόζοντάς το βίαια στις τρέχουσες κάθε φορά ανάγκες της αγοράς και των επιχειρήσεων και αφ' ετέρου το καθιστά όλο και πιο ακριβό για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Νέοι ταξικοί φραγμοί υψώνονται, ενώ η ακριβοπληρωμένη αμάθεια συνοδεύει τη μετατροπή της Παιδείας σε εμπόρευμα» υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα στο κάλεσμα προς τους φορείς.

Η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι η χρόνια υποχρηματοδότηση από το κράτος αναγκάζει τους γονείς να βάζουν ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους, σημειώνοντας ότι η επιχειρούμενη «αποκέντρωση» των σχολείων στους δήμους θα γενικεύσει την εμπορευματοποίηση της μόρφωσης, θα υποβαθμίσει το ρόλο των εκπαιδευτικών, σαρώνοντας ταυτόχρονα τα εργασιακά τους δικαιώματα, θα διαφοροποιήσει και θα κατηγοριοποιήσει τα σχολεία. Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα αναφέρεται στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ανώτατης εκπαίδευσης με τον αντιεκπαιδευτικό νόμο - πλαίσιο και την υποβάθμιση της επιστημονικής γνώσης με την οδηγία 36/05 που εξισώνει ΚΕΣ και ΑΕΙ.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής στην Επιτροπή Αγώνα συμμετέχουν το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών Θεσσαλονίκης, πανεπιστημιακοί, η Πανσπουδαστική ΚΣ, το Σωματείο Οικοδόμων, η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Μαθητών Νομού Θεσσαλονίκης, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ε΄ Διαμερίσματος.

Η Επιτροπή Αγώνα, στο κάλεσμά της προς τους φορείς, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα για αγώνα με προοπτική μία Παιδεία των λαϊκών αναγκών και τονίζει ότι οι αντιδραστικές πολιτικές, που εφαρμόζονται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο επανάπαυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ