Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες και συνελεύσεις

Μπροστά στην κινητοποίηση την 1η Νοέμβρη, στα Προπύλαια, στην οποία καλούν με ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις της περασμένης Πέμπτης, μετά από συνάντηση συντονισμού, καθώς και το Παναθηναϊκό Συντονιστικό των ΤΕΙ, φοιτητές και σπουδαστές προχωρούν σε συνελεύσεις στους συλλόγους, στα έτη και στα εξάμηνα, συζητούν και οργανώνουν τη δράση τους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας και το Παναθηναϊκό Συντονιστικό των ΤΕΙ από την προηγούμενη βδομάδα έχουν καλέσει σε πανελλαδική συνάντηση συντονισμού στις 2 Νοέμβρη και αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για σύσκεψη φορέων (εργατικά σωματεία, σπουδαστές, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς) ώστε να οργανωθεί η κοινή δράση.

Χτες συναντήθηκε η ΠΟΣΔΕΠ με φοιτητικές παρατάξεις για να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την ανάπτυξη των αγώνων. Οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ τόνισαν ότι η 1η Νοέμβρη πρέπει να γίνει μια μέρα γενικής κινητοποίησης για την ανώτατη εκπαίδευση και περιμένουν η συμμετοχή στην κινητοποίηση να επικυρωθεί τόσο από γενικές συνελεύσεις φοιτητών όσο και τα αρμόδια όργανα της ΠΟΣΔΕΠ.

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, υλοποιώντας την απόφαση της γενικής τους συνέλευσης, προχώρησαν χτες σε κινητοποίηση και συμβολική κατάληψη στην πρυτανεία, απαιτώντας να ανοίξει το εστιατόριο της σχολής, να λειτουργεί με την αποκλειστική ευθύνη του πανεπιστημίου και να μπορούν να σιτίζονται δωρεάν όλοι οι φοιτητές με την επίδειξη του πάσο.

Πλούσια δραστηριότητα στα ΤΕΙ

Στα ΤΕΙ, οι σπουδαστές προχωρούν σε συνελεύσεις εξαμήνων και τοπικές κινητοποιήσεις. Την ίδια στιγμή, σε αρκετές σχολές στα πρώτα εξάμηνα έχουν συγκροτηθεί επιτροπές εξαμήνων.

Με πρωτοβουλία της ΠΚΣ, ξεδιπλώνονται στις σχολές και τα τμήματα κινητοποιήσεις. Χτες, μετά από παρέμβαση της ΠΚΣ, σπουδαστές του Α΄ εξαμήνου του τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΣΓΤΚΣ) του ΤΕΙ Αθήνας διαμαρτυρήθηκαν στον προϊστάμενο του τμήματος καθώς υποχρεώνονταν να αγοράσουν σημειώσεις μαθήματος από βιβλιοπωλείο. Τελικά, τα χρήματα επιστράφηκαν σε όσους σπουδαστές είχαν αγοράσει τις σημειώσεις και οι σημειώσεις μοιράστηκαν δωρεάν στην αίθουσα με ευθύνη του τμήματος.

Επίσης, χτες δόθηκαν στους σπουδαστές του Α΄ εξαμήνου του τμήματος Διακοσμητικής της ΣΓΤΚΣ δωρεάν όλα τα υλικά για τα εργαστήρια (πινέλα, παλέτες, χαρτόνια κλπ.), μετά από παρέμβαση των σπουδαστών που ανταποκρίθηκαν σε σχετικό κάλεσμα της ΠΚΣ. Ακόμα, στο Τμήμα Τεχνολογίας της ΣΓΤΚΣ σπουδαστές του Γ΄ εξαμήνου προχώρησαν σε κινητοποίηση για δωρεάν διανομή βιβλίων.

  • Σε φοιτητική κινητοποίηση στην Πάτρα, την Πέμπτη 25 Οκτώβρη, ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα στην Παιδεία, για να μην εφαρμοστεί η οδηγία 36/05 και να μην εφαρμοστεί - να καταργηθεί ο νόμος - πλαίσιο καλούν με αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων οι σύλλογοι Θεατρικού, Φιλολογικού, Πολιτικών Μηχανικών, Ιατρικής, Μαθηματικού και Μηχανολόγων.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διοικητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΔΕΠ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε συμμετοχή σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση την Πέμπτη 1 Νοέμβρη, με προσυγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ακαδημία. Ακόμα, αποφάσισε τη συμμετοχή του συλλόγου σε κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν στις 7 Νοέμβρη για το Ασφαλιστικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ