Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Σήμερα και αύριο οι μαθητές στους δρόμους

Ούτε ένας μήνας μαθημάτων δεν πέρασε και τα προβλήματα στα σχολεία πυροδοτούν νέες πολύμορφες μαθητικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα στις 12.30 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) δίνει το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού των μαθητών.

Στα σχολεία επικρατεί αναβρασμός. Πραγματοποιούνται μαζικές γενικές συνελεύσεις κι έντονες συζητήσεις μεταξύ των μαθητών για τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, τον «Καποδίστρια 2», την αναθεώρηση του άρθρου 16. Ολοι οι μαθητές υπογραμμίζουν το αίτημα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά του λαού.

Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει γύρω στα 20 σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, στη Θεσσαλονίκη, ενώ αρκετά από αυτά έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο που καλεί το ΣΑΣΘ. Μέχρι στιγμής στο συλλαλητήριο καλούν τα 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο Λύκεια και Γυμνάσια της Καλαμαριάς, το Αθλητικό Σχολείο Καλαμαριάς, το 17ο ΕΛ και Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, ενώ σε κατάληψη μέχρι χτες ήταν τα παραπάνω σχολεία συν τα 19ο, 14ο ΕΛ Θεσσαλονίκης, 3ο Γυμνάσιο Μενεμένης, 3ο ΕΛ Ευόσμου.

Στη σημερινή μαθητική κινητοποίηση το ΣΑΣΘ καλεί όλα τα σχολεία κι όλους τους μαθητές: «Δεν πάει άλλο με αυτό το σημερινό σχολείο - τονίζει. Μας κοιμίζει αντί να μας εξοπλίζει, μας εξοντώνει αντί να μας μορφώνει, μας κοστίζει σε χρήμα, αντί να μας πλουτίζει σε γνώσεις. Δε θα περάσει το σχολείο που μας ετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι βιομήχανοι, τα κόμματα που τους στηρίζουν. Ερχόμαστε ξανά! Μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς κι όλο το λαό θα τους σταματήσουμε! Θα πάρουν την απάντηση στους αγώνες μας! Μαθητές όλων των σχολείων ενωμένοι!».

  • Σε κινητοποίηση προχωρούν αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί έξω από τα σχολεία τους, μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αλεξανδρούπολης τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο ΕΛ και το 1ο ΤΕΕ Αλεξανδρούπολης.
  • Σε κατάληψη βρίσκονται στα Γιάννενα το 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο Λύκειο, καθώς κι αυτό της Ανατολής. Αντιπροσωπεία μαθητών από τα παραπάνω σχολεία συγκεντρώθηκε χτες το πρωί προκειμένου να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο των αιτημάτων τους πέρα τις ελλείψεις σε βιβλία, καθηγητές και υλικοτεχνική υποδομή, βάζοντας στην προμετωπίδα της πάλης τους τη διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Σε κατάληψη βρίσκονται επίσης στην Πρέβεζα το 1ο και 2ο Λύκειο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ