Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Ενάντια στις λογικές ενσωμάτωσης των συνδικάτων

Στη μάχη για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και του λαού για την πολιτική της αποκέντρωσης και τις συνέπειές της, ρίχνονται οι ταξικές δυνάμεις στους εκπαιδευτικούς, προτείνοντας το δρόμο της μαζικής μετωπικής αντεπίθεσης, σύγκρουσης και ρήξης για την ανατροπή της αποκέντρωσης και των άλλων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Την ίδια στιγμή, η ΠΑΣΚ στο ΔΣ της ΔΟΕ προτείνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της τροπολογίας που αφορά τα νηπιαγωγεία και τα εκχωρεί σε ιδιώτες και δήμους. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει ότι «οι νομικίστικες προτάσεις και προσφυγές, όχι μόνο υποκαθιστούν την πολιτική και κοινωνική δράση των συνδικάτων, αλλά και τα μετατρέπουν σε νομικά γραφεία ανύπαρκτης διεκδίκησης. Επισφραγίζουν την παρακμή και ευνουχίζουν την ταξική τους φύση». Ειδικότερα για την πρόταση της ΠΑΣΚ και την αδιαφορία της ΔΑΚΕ, σημειώνει ότι αποτελεί «παραπλανητικό ελιγμό και εξόφθαλμο στρουθοκαμηλισμό. Και αυτό, γιατί τα στρατηγικής σημασίας πολιτικά θέματα, όπως αυτό της αποκέντρωσης και του πανίσχυρου θεσμικού της πλαισίου, δεν αντιμετωπίζονται και δεν ακυρώνονται στα αστικά δικαστήρια», σημειώνει, τονίζοντας ότι «για μας το πολύ μεγάλο και πρωταρχικό αυτό ζήτημα της αποκέντρωσης απαιτεί μακρόχρονους και επίπονους αγώνες από όλο το λαό για τη συνολική της ακύρωση».

Σε ό,τι αφορά τη στάση των «Παρεμβάσεων», «που τάσσονται υπέρ της νομικής διεκδίκησης συνολικά κατά της αποκέντρωσης και ταυτόχρονα υπέρ της ανάπτυξης μαζικών αγώνων για την αποτροπή της», σημειώνει ότι «αυτή η αντίφαση αποδυναμώνει την όποια μορφή διεκδίκησης και αγώνων, αφού τους συγχρονίζει με τη δικαστική διαδικασία, η οποία και ψευδαισθήσεις καλλιεργεί και πρωταγωνιστεί σαν εύκολο και ανώδυνο μέσο πάλης στις συνειδήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ