Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αρχισε νέος πόλεμος συμφερόντων

Νέο γύρο στον αέναο πόλεμο των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων για το ξαναμοίρασμα της πίτας φαίνεται ότι σηματοδοτεί η ανανέωση της σύμβασης του ΟΠΑΠ με την εταιρεία «Ιντραλότ», ιδιοκτησίας του Σ. Κόκκαλη.

Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο το γεγονός ότι παρότι η σύμβαση υπογράφηκε στις 31 Ιούλη, είδε τώρα το φως της δημοσιότητας. Η κυβέρνηση, που άλλα έλεγε προεκλογικά για τη σχέση του ΟΠΑΠ με τον «εθνικό προμηθευτή», επιχειρεί να κρυφτεί πίσω από τους τύπους, παραπέμποντας στον ΟΠΑΠ που, όπως είπε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος, «είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, έχει διοίκηση», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που τίθενται. «Ξέχασε», βέβαια, ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ διορίζεται απευθείας από το Μ. Μαξίμου.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η «Ελευθεροτυπία», αποκαλύπτοντας ότι το ύψος της σύμβασης για την προμήθεια και εγκατάσταση περίπου 29.000 τερματικών δεν είναι 96,5 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, αλλά ανέρχεται στα 230 εκατ. ευρώ. Στο χτεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο «Παραδόθηκε στον Κόκκαλη ο Καραμανλής», η εφημερίδα σημειώνει: «Στην πλήρη εξάρτηση του Σωκράτη Κόκκαλη και της Intralot παρέδωσε η κυβέρνηση τον ΟΠΑΠ με τη σύμβαση-μαμούθ των 230 εκατ. ευρώ. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, που είχε ξιφουλκήσει κατά του Βιντεολόττο, του "Πάμε Στοίχημα" και των "νταβατζήδων", συναίνεσε στην εγκαθίδρυση της Intralot στον ΟΠΑΠ και μάλιστα με απευθείας ανάθεση». Οπως σημειώνει η εφημερίδα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από τον ΟΠΑΠ, με αφορμή την αποκάλυψη της «Ε», να γνωστοποιήσει ποιο είναι το ύψος της ανάθεσης, αλλά ο ΟΠΑΠ «απέκρυψε τους όρους και το κόστος της συντήρησης».

Ο ιδιοκτήτης της Ιντραλότ Σωκρ. Κόκκαλης, μιλώντας χτες στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, αποσαφήνισε ότι δεν προτίθεται να πουλήσει την εταιρεία: «Θα ήμουν παράλογος αν πουλούσα αυτή τη στιγμή την Intralot» είπε, αναφέροντας ότι το τελευταίο διάστημα αρκετά επενδυτικά funds (σ.σ. επιθετικά πολυεθνικά κεφάλαια) πλησίασαν τον ίδιο όσο και τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της εταιρείας, τον Κ. Δημητριάδη, με στόχο να αγοράσουν την εταιρεία. «Η εταιρεία εισέρχεται σε μια νέα φάση, με κύριο χαρακτηριστικό τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων προοπτικών», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ