Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αναγκαίοι οι κοινοί αγώνες σπουδαστών - εργαζομένων

Μια προσπάθεια σύνδεσης των σπουδαστών με τους συναδέλφους τους του επαγγελματικού τους αντικειμένου έγινε, χτες το μεσημέρι, στα ΤΕΙ Πειραιά. Η Πανσπουδαστική ΚΣ στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τον πρόεδρο του σωματείου Λογιστών Αθήνας, Θωμά Κακκαβά, και να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση με τους σπουδαστές. Αναδείχτηκε η ανάγκη κοινού αγώνα των εργαζομένων και των σπουδαστών για τα εργασιακά δικαιώματά τους αλλά και παράλληλα η κοινή πάλη για τα ζητήματα της Παιδείας.

Ο Θ. Κακκαβάς τόνισε ότι η Παιδεία αφορά την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και οι διεκδικήσεις γι' αυτή πρέπει να γίνονται και από το φοιτητικό και από το εργατικό κίνημα. Υπενθύμισε, δε, τη στήριξη των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων στους αγώνες της προηγούμενης χρονιάς. Στάθηκε στις προσπάθειες εξίσωσης των ΚΕΣ με τα ΤΕΙ ξεκαθαρίζοντας πως πρόκειται και για προσπάθεια παραπέρα εμπορευματοποίησης αλλά και υποβάθμισης της ίδιας της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σημείωσε πως το κεφάλαιο θέλει εργαζόμενους ευέλικτους και υποτακτικούς και προσπαθεί να τους διαμορφώνει από μικρή ηλικία. Απέναντι σε αυτό, επισήμανε, δεν απαντάμε με πεσιμιστικές αντιλήψεις που λένε πως τίποτα δε γίνεται. Το μέλλον πρέπει να είναι στα χέρια μας, τα προβλήματα λύνονται με τη συμμετοχή στον αγώνα, υπογράμμισε ο πρόεδρος του σωματείου.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Νίκος Ζαμπουλάκης, από την Επιτροπή Νέων του σωματείου, και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις συνθήκες δουλιάς και στο αντίκρισμα του πτυχίου σήμερα. Τέλος, κάλεσε τους νέους συναδέλφους του που εργάζονται να γραφτούν στο σωματείο. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με απορίες των σπουδαστών για την επαγγελματική τους προοπτική και την αγορά εργασίας, αλλά και τις κατηγορίες λογιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ