Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Αρνούνται την αγωνιστική συμπόρευση

Την άρνησή της να συμβάλει ώστε οι εκπαιδευτικοί να συμπορευτούν για το θέμα του Ασφαλιστικού αγωνιστικά με τα άλλα τμήματα των εργαζομένων, που κι εκείνων οι κατακτήσεις βρίσκονται σε κίνδυνο, επαναβεβαίωσε χτες η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΛΜΕ.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ομοσπονδίας χτες το πρωί το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατέθεσε πλήρη πρόταση που περιλάμβανε: Τρίωρη στάση την 1η Νοέμβρη, συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό στις 7 Νοέμβρη και 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη, σε συντονισμό με την κινητοποίηση των μαθητών.

Η πρόταση για τις 7 Νοέμβρη απορρίφθηκε από την πλειοψηφία (είναι η δεύτερη φορά, καθώς έχει ξανακατατεθεί). Απορρίφθηκε και η πρόταση για την 24ωρη. Κατέληξαν μόνο στο να συζητηθεί το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.

Το εξωφρενικό της υπόθεσης είναι ότι παράλληλα η πλειοψηφία επιχειρεί να εμφανιστεί ότι πρωταγωνιστεί στο συντονισμό ομοσπονδιών του Δημοσίου για την από κοινού, όπως ισχυρίζεται, αντιμετώπιση της αντιασφαλιστικής και αντιεκπαιδευτικής επίθεσης. Ετσι, χτες το απόγευμα συγκάλεσε μια ανάλογη σύσκεψη με συμμετοχή της ΠΟΣΔΕΠ, της ΔΟΕ και της ομοσπονδίας των υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας. Οπου όμως το ασφαλιστικό δεν μπήκε καν για συζήτηση. Απόφαση, επίσης δεν πάρθηκε, ούτε για τα εκπαιδευτικά, καθώς κανείς - εκτός ΟΛΜΕ που είχε από το πρωί απόφαση για τρίωρη στάση την 1η Νοέμβρη - δεν είχε τέτοια απόφαση.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σημειώνει πως για άλλη μια φορά η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ, «Αγωνιστική Συνεργασία», «Παρεμβάσεις») καταφεύγει στην πάγια παρελκυστική τακτική του «μάρκετινγκ αγωνιστικότητας». Καταγγέλλει ειδικά για το Ασφαλιστικό το γεγονός ότι η ΟΛΜΕ αντί να επιδιώκει τη συμπόρευση των εκπαιδευτικών με τους άλλους εργαζόμενους προσπαθεί να τεκμηριώσει την ιδιαιτερότητα και τις διαφορές του κλάδου και προβάλει αιτήματα για ξεχωριστή διαπραγμάτευση. Αρνείται να ζητήσει την πλήρη κατάργηση των νόμων Σιούφα και Ρέππα, σιγοντάρει όποιους μπαινοβγαίνουν στους κοινωνικούς διαλόγους, συσκοτίζει τη φύση του προβλήματος και τους στόχους της επίθεσης. Επιδιώκει τεχνητές «αγωνιστικές» συγκολλήσεις με στόχο να αποτρέψει τη συσπείρωση των εκπαιδευτικών στο συνεπές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να τους οδηγήσει από άλλο δρόμο στη γραμμή του συμβιβασμού και στον εγκλωβισμό στις διάφορες εκδοχές της κυρίαρχης πολιτικής. Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών καλεί τον κλάδο να ενωθεί κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ σε έναν ανυποχώρητο πανεργατικό αγώνα (αναλυτική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών θα δημοσιευτεί στον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη», που εκτάκτως κυκλοφορεί αύριο 27 Οκτώβρη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ