Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα ώθηση στο κίνημα της Παιδείας

Να κινητοποιήσει η Επιτροπή Αγώνα τους φορείς του μαζικού κινήματος για τοπικές πρωτοβουλίες και να συντονίσει τη μεταξύ τους δράση σε επίπεδο Νομού Θεσσαλονίκης, με επίκεντρο το πρόβλημα της Παιδείας, αποφασίστηκε στη σύσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα απαιτείται ένα διαφορετικό επίπεδο οργάνωσης του κινήματος τόσο για τα άμεσα, τα απλά, τα καθημερινά προβλήματα που πολλαπλασιάζονται διαρκώς όσο και για τα κεντρικά ζητήματα της Παιδείας», τονίστηκε κατά τη σύσκεψη, όπου συμμετείχε πλήθος μαζικών φορέων, συσπειρώσεων από το χώρο της εκπαίδευσης (εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές) και χώρους εργασιακούς, από το γυναικείο κίνημα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους συνταξιούχους. Σημειώνεται ότι η σύνθεση της Επιτροπής Αγώνα ανανεώθηκε και διευρύνθηκε με τη συμμετοχή περισσότερων φορέων, ενώ παραμένει «ανοιχτή». Στη σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα συμμετείχαν τέσσερα εργατικά σωματεία (οικοδόμοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι), δέκα σύλλογοι γυναικών, συνδικαλιστές από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φοιτητές, το ΣΑΣΘ, δημοτικοί σύμβουλοι, ο σύλλογος Γονέων Ανω Πόλης, η ΠΚΣ, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η «Δημοκρατική Κίνηση Γονέων», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ. Παραβρέθηκαν, επίσης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας και Σ. Καλαντίδου.

Εκ μέρους της παλιάς Επιτροπής Αγώνα εισηγήθηκαν ο Γ. Δελής (ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών), ο Β. Ρέβας (πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων), ο Γ. Παντελίδης (φοιτητής από την ΠΚΣ), και ο Κ. Παπαϊωάννου (υποψήφιος διδάκτορας Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ). Οι εισηγητές ανέλυσαν τις πολιτικές εξελίξεις που απορρέουν από την αντιεκπαιδευτική κι αντιλαϊκή πολιτική μεταφέροντας την εμπειρία από όλους τους χώρους για το κίνημα της Παιδείας. Ειδικότερα, για το ρόλο της Επιτροπής Αγώνα σημειώθηκε ότι η Επιτροπή συντονίζει το κρίσιμο έργο της ενημέρωσης και της εκλαΐκευσης για τις αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία μεταξύ των φορέων προβάλλοντας τις θέσεις για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών, στηρίζει και οργανώνει κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα σε οποιαδήποτε βαθμίδα.

Οι εισηγήσεις της Επιτροπής Αγώνα εμπλουτίστηκαν με πείρα και προτάσεις από τις τοποθετήσεις των ομιλητών - εκπροσώπων φορέων και συνδικαλιστών. Ολοι οι συμμετέχοντες κατέληξαν σε ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών, όπως η στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαθητών - φοιτητών, η διοργάνωση εκδήλωσης για το Πολυτεχνείο στις 16 Νοέμβρη και η κινητοποίηση των παρόντων φορέων και συνδικαλιστών για διεύρυνση, μαζικοποίηση της Επιτροπής Αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχείς κινητοποιήσεις στις σχολές (2007-12-04 00:00:00.0)
Η ενίσχυση της ΠΚΣ εγγύηση και προϋπόθεση για το δυνάμωμα του αγώνα (2007-05-03 00:00:00.0)
Αγωνιστικά στις εκδηλώσεις γιορτασμού (2002-11-07 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα! (2001-09-29 00:00:00.0)
Νόθευσαν το αποτέλεσμα ΔΑΠ και ΠΑΣΠ (1998-04-03 00:00:00.0)
Με νέο αέρα η Πανσπουδαστική ΚΣ (1997-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ