Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαζικά και δυναμικά στο δρόμο του αγώνα

Με το σαφέστατο μήνυμα πως με τον αγώνα τους δε θα αφήσουν να περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές και θα διεκδικήσουν δημόσια ενιαία και δωρεάν Παιδεία, μαθητές των σχολείων της ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά πραγματοποίησαν χτες αποχή μετά τη 2η ώρα από τα μαθήματα και συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοραή.

Από κει με ζωντάνια και παλμό, με τύμπανα και συνθήματα, όπως, «Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε για δωρεάν Παιδεία», ξεκίνησαν μια ιδιαίτερα μαζική και δυναμική πορεία. Πρώτος σταθμός, μέσω της Ηρώων Πολυτεχνείου, η Ελευθερίου Βενιζέλου και τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για αρκετή ώρα τα τύμπανα ηχούσαν στο δρόμο μαζί με συνθήματα, όπως, «Θέλουμε δημόσιο και δωρεάν σχολείο». Αντιπροσωπεία του Συντονιστικού των μαθητών μαζί με εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συναντήθηκε με τον προϊστάμενο και του επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα των μαθητών, καταγγέλλοντας παράλληλα την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που «συνόδευαν» την αντιπροσωπεία μέχρι και το γραφείο του προϊσταμένου. Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στο πλευρό των μαθητών ήταν και μέλη της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ. Την απόφαση για τη χτεσινή κινητοποίηση είχε λάβει το Συντονιστικό Μαθητών Πειραιά στη συνεδρίασή του την περασμένη Κυριακή.

Επόμενη κίνηση των μαθητών του Πειραιά, όπως αποφάσισε το Συντονιστικό, είναι η απάντηση στην οργανωμένη προσπάθεια που γίνεται μέσα από τα σχολικά βιβλία να παραποιηθεί η Ιστορία: Οι μαθητές, ενόψει του γιορτασμού της 28ης Οκτώβρη, αύριο, Σάββατο 27 του Οκτώβρη, θα επισκεφτούν στις 5 μ.μ., μαζί με αντιστασιακούς, σημεία όπου οι αντάρτες έδωσαν μάχες στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Οι μαθητές Περάματος, Δραπετσώνας, Κερατσινίου θα επισκεφτούν την Ηλεκτρική. Του Κορυδαλλού, της Κοκκινιάς και του Ρέντη τη Μάνδρα του Μπλόκου στην Κοκκινιά και του Πειραιά το άγαλμα της Ηρώς Κωνσταντοπούλου στην Τερψιθέα.

Νέος σταθμός των κινητοποιήσεων η Παρασκευή 9 του Νοέμβρη, όπου προγραμματίστηκε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 10 π.μ. Για την οργάνωση της κινητοποίησης έχει οριστεί νέα συνάντηση του Συντονιστικού την Κυριακή 4 του Νοέμβρη.

Στην Αλεξανδρούπολη

Μαχητική πορεία στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης έκαναν μαθητές σχολείων της πόλης. Ξεκίνησαν από τα σχολεία, συναντήθηκαν στο κέντρο πραγματοποιώντας πορεία με συνθήματα και πανό. Στη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα των σχολείων. Σημειώνεται ότι όλα τα σχολεία της Αλεξανδρούπολης μέχρι χτες ήταν σε κατάληψη.

Στο Ηράκλειο

Σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Νομαρχίας Ηρακλείου προχώρησαν χτες το μεσημέρι οι μαθητές του νομού. Οι μαθητές μετά από αποφάσεις των σχολείων τους προχώρησαν σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από τη νομαρχία φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Επισήμαναν ότι αυτή η συγκέντρωση αποτελεί την αρχή δυναμικών και αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους που θα έρθουν μέσα από την ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους συμμαθητές τους καθώς και τον καλύτερο συντονισμό τους.

Στη συγκέντρωση οι μαθητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε σύσκεψη του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου την ερχόμενη Πέμπτη 1η του Νοέμβρη. Επίσης, την ίδια μέρα αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα στην πλατεία Ελευθερίας στις 8 το βράδυ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα διαδηλώνουν μαζί με τους εργάτες (2008-12-17 00:00:00.0)
Περιφρουρούν και δυναμώνουν τον αγώνα (2008-12-12 00:00:00.0)
Θέλουμε δημόσιο και δωρεάν σχολείο (2008-10-23 00:00:00.0)
Από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη (2007-11-10 00:00:00.0)
Δίνουν συνέχεια στον αγώνα (2002-12-06 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα το πρώτο "ραντεβού" (1998-02-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ