Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ
Στους δρόμους σήμερα το πρώτο "ραντεβού"
  • Αρχίζει η διήμερη παμμαθητική κινητοποίηση
  • Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει οριστεί για τις 10,30 το πρωί στα Προπύλαια

Αγωνιστικό "ραντεβού" δίνουν σήμερα στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια οι μαθητές της Αθήνας και του Πειραιά, που κλείνουν μαζί με τους συμμαθητές τους από όλη τη χώρα τα σχολεία τους για δύο μέρες και προχωρούν συντονισμένα και οργανωμένα σε κοινό αγώνα για υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και κατάργηση του Νόμου 2525/97 για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η κινητοποίηση έχει αποφασιστεί από τα Συντονιστικά Μαθητών 14 πόλεων της χώρας.

Συλλαλητήρια και πορείες στις κατά τόπους Νομαρχίες θα γίνουν σήμερα σε όλη τη χώρα, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθούν οι ενημερωτικές συσκέψεις και εκδηλώσεις με γονείς, καθηγητές και συνδικάτα. Το Σάββατο, οι μαθητές θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, ενώ την ίδια μέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Πανελλαδικό Συντονιστικό στην Αθήνα για την οργάνωση της παραπέρα δράσης τους.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ συνεχίζονταν οι Γενικές Συνελεύσεις των 5μελών και δεκαπενταμελών Μαθητικών Συμβουλίων σε όλη τη χώρα για να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Ετσι, πάνω από 80 σχολεία σε Αθήνα και Πειραιά πήραν απόφαση για συμμετοχή στην κινητοποίηση, καθώς επίσης τα Ενιαία Πολυκλαδικά Λύκεια Ηλιούπολης, Φιλαδέλφειας, Πειραιά, Κορυδαλλού και το συγκρότημα Σιβιτανιδείου, όπως και τα τοπικά Συντονιστικά στο Μπραχάμι, στην Πετρούπολη, στη Ν. Ιωνία, στη Ν. Φιλαδέλφεια, στο Κερατσίνι και το Πέραμα.

Απόφαση για συμμετοχή στη διήμερη κινητοποίηση έχουν πάρει, επίσης, τα Συντονιστικά Μαθητών σε Αργοστόλι,Μεσολόγγι,Λευκάδα,Γιάννενα,Αγρίνιο,Αρτα,Κέρκυρα,Χαλκίδα,Λάρισα,Βόλο,Καρδίτσα,Αλεξανδρούπολη,Ηράκλειο,Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τα σχολεία ΕΠΛ, ΤΕΛ, Μουσικό Γυμνάσιο, Αθλητικό Γυμνάσιο, 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο, 2ο Γυμνάσιο - Λύκειο και 3ο Γυμνάσιο στη Ζάκυνθο αποφάσισαν για σήμερα στις 10 π.μ. συγκέντρωση και πορεία προς τη νομαρχία, όπου και θα συναντηθούν με τους αγρότες. Απόφαση για κατάληψη έχει πάρει και το ΓΕΛ Κεφαλονιάς.

Στη Χαλκίδα οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου και του Νυχτερινού Λυκείου θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. στην πλατεία Αγοράς και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στη νομαρχία. Στην Πάτρα το 4ο Γυμνάσιο σήμερα στις 11 π.μ. και το ΕΠΛ Πάτρας θα πραγματοποιήσουν πορεία στη Νομαρχία. Στη Λάρυμνα οι μαθητές θα συμμετάσχουν στη διήμερη κατάληψη, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσουν πορεία στις 11 π.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα.

Επίσης, η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Β ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να κηρύξουν για σήμερα 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. για την πρωινή βάρδια και από τις 2 μ.μ. έως τις 5 μ.μ. για την απογευματινή, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των μαθητών.

Απόφαση για συμμετοχή στη διήμερη προειδοποιητική κατάληψη έχει πάρει και το Συντονιστικό Μαθητών Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας.Μάλιστα, σήμερα το βράδυ οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό 10 δρόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ