Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεγραμμένοι οι χανσενικοί!

Δεν ξέρουν σε ποια Διεύθυνση του υπουργείου Υγείας υπάγονται!

Θύματα της κρατικής αδιαφορίας και της αναλγησίας της πολιτείας είναι οι χανσενικοί ασθενείς. Από μια επιστολή - καταπέλτη του Συνδέσμου τους προς τον υπουργό Υγείας Κ. Γείτονα, προκύπτει ότι το αρμόδιο για αυτούς υπουργείο σχεδόν τους αγνοεί, καθώς δεν ξέρουν ποια υπηρεσία έχει υπό την εποπτεία της τους χανσενικούς.

Ο Σύνδεσμος Χανσενικών με την επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας εκφράζει και την αγανάκτησή του. Ανάμεσα στα προβλήματα που τους καίνε είναι η πρόσληψη μόνιμου γιατρού και η αύξηση του ταπεινωτικού επιδόματος. Μέχρι το 1985 υπήρχε ιατρική κάλυψη από το "Λοιμωδών", το οποίο στη συνέχεια διαχωρίστηκε σε Κέντρο Κοινωνικής Αποκατάστασης Χανσενικών (ΚΚΑΧ) και σε Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής. Από τότε δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός.

Οι χανσενικοί χωρίζονται σε "εσωτερικούς", οι οποίοι υπάγονται στο ΚΚΑΧ και παίρνουν μηνιαίο επίδομα θεραπείας 5.700 δραχμές και σε "εξιτηριούχους" με επίδομα διπλάσιο που "αγγίζει" τις 11.400 δραχμές το μήνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό έχει "παγώσει" από το 1985!

Εκπρόσωποι του Συνδέσμου συναντήθηκαν στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος και ανέθεσε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Προστασίας Ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ κ. Κοκκινάκη την επίλυση των προβλημάτων. Ο τελευταίος, αν και έπρεπε να απαντήσει μέσα σε δεκαπέντε μέρες δήλωσε... αναρμόδιος. Σήμερα, τρεις μήνες μετά, εκκρεμεί η πρόσληψη μόνιμου γιατρού. Οσο για την αύξηση του επιδόματος, όπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, "δεν υπάρχει ούτε ένας αρμόδιος που να γνωρίζει σε ποια Διεύθυνση ανήκει ο Σύνδεσμος Χανσενικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ