Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Αγωνιστική απάντηση

Τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, αλλά και τις μεθοδεύσεις των γνωστών αγροτοπατέρων συνδικαλιστών της περιοχής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Αγροτική Ενότητα Θεσσαλονίκης. Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από τον μαζικό ξεσηκωμό της αγροτιάς, αλλά και το κύμα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται από τα άλλα λαϊκά στρώματα, χρησιμοποιεί κάθε μηχανισμό, προκειμένου να εκφοβίσει τους αγωνιζόμενους αγρότες και να σταματήσει την προσπάθεια μαζικοποίησης του αγώνα. Γι' αυτό σέρνει στα δικαστήρια δεκάδες αγρότες από την Επανωμή, τη Γαλάτιστα και την επαρχία Λαγκαδά. Αντί να λύσει τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν από τις μέχρι τώρα πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, χρησιμοποιεί τις συμβιβασμένες ηγεσίες των δήθεν θεσμοθετημένων οργάνων (σφραγίδες) για να πλαγιοκοπήσουν και να αποπροσανατολίσουν το αγωνιζόμενο αγροτικό κίνημα.

Η ΛΑΕ καλεί κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο να παρασταθεί στους διωκόμενους συναδέλφους. Επίσης καλεί όλους τους αγρότες να δυναμώσουν την παρουσία τους στα μπλόκα του αγώνα και τους εργαζόμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τη νεολαία, τους φορείς να δυναμώσουν το κύμα αλληλεγγύης. Αυτή είναι η μόνη απάντηση στην αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης".

Υπενθυμίζεται ότι οι ηγεσίες των δύο Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Θεσσαλονίκης επιχείρησαν προχτές να αυτοχρισθούν ως συντονιστές του αγώνα στη Μακεδονία, αλλά η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό. Ακόμη και οι εκπρόσωποι των ΟΑΣ, που συμμετείχαν στην κρυφή σύσκεψη που κάλεσαν προχτές, τους κατήγγειλαν ως διασπαστές και στηρίγματα της κυβερνητικής πολιτικής. Οι αγρότες, που από την πρώτη μέρα παραμένουν στα μπλόκα, τους έχουν απομονώσει και δε δέχονται να πέσουν θύματα των νέων ελιγμών τους. Μάλιστα ξεκαθαρίζουν ότι συντάσσονται με τις κινήσεις της ΠΑΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ