Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Εχει και η ανοχή τα όριά της
  • Στους δρόμους σήμερα και οι υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας, αφού πλέον η κοροϊδία από την πλευρά της κυβέρνησης καταντά ωμή πρόκληση και για τους πλέον ανεκτικούς
  • Συγκεντρώσεις στις 12 το μεσημέρι στην Αθήνα και στις 7 το βράδυ στη Λάρισα

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Οικονομικών (12.00) και στη Λάρισα έξω από το Εργατικό Κέντρο (19.00) διεκδικούν σήμερα μεγαλύτερες αυξήσεις στους μισθούς τους οι υπάλληλοι των Σωμάτων Ασφαλείας. Μετά από ένα διήμερο διαπραγματεύσεων των τριών ομοσπονδιών των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, οι υπάλληλοι, όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές τους, εισέπραξαν για άλλη μια φορά μεγάλη πίκρα και απογοήτευση, εμπαιγμό και αδιαφορία από την πλευρά της κυβέρνησης. Οι προτεινόμενες αυξήσεις δεν εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενστόλων υπαλλήλων και, όπως επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χτες, οι σημερινές συγκεντρώσεις στην Αθήνα και τη Λάρισα καθίστανται πλέον αφετηρίες αγώνων επιβίωσης. Οι συνδικαλιστές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δημιουργεί πανύψηλα "ρετιρέ" για τους λίγους ενώ τους πολλούς τους τοποθετεί στο "υπόγειο".

"Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας δεν αντέχουν άλλο, δεν έχουν άλλο δρόμο διεξόδου, παρά αυτόν της σιωπηλής διαμαρτυρίας και η ευθύνη δεν πρέπει να βαρύνει τους εργαζόμενους, αλλά εκείνους, που τους αναγκάζουν να επιλέξουν το δρόμο του αγώνα", καταλήγει η ανακοίνωση των Ομοσπονδιών.

ππ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ