Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανυποχώρητοι
  • Σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα με το κυβερνητικό κλιμάκιο
  • Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους οι αγρότες, αν δε δοθούν συγκεκριμένες λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους
  • Εκλεισε πάλι χτες η Εθνική οδός, για να γίνουν ενημερωτικές συνελεύσεις στα μπλόκα και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Κι ενώ δεκάδες μπλόκα με τρακτέρ έχουν στηθεί κατά μήκος της Εθνικής οδού και σε επαρχιακούς κόμβους σε όλη τη χώρα, σήμερα το μεσημέρι γίνεται η συνάντηση Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα με το κυβερνητικό κλιμάκιο στην Αθήνα, όπου θα τεθούν τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις πως αν δε δοθούν συγκεκριμένες και θετικές λύσεις στα προβλήματα, ο αγώνας θα κλιμακωθεί και για ό,τι ακολουθήσει υπεύθυνη θα είναι η κυβέρνηση. Εχει, επίσης, τονίσει πως κάθε απόφασή της υπαγορεύεται από τη θέληση του αγροτικού κόσμου και στηρίζεται στις γνώμες και προτάσεις των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα.

Η κυβέρνηση γνωρίζει τα αγροτικά αιτήματα, τα οποία, κατά γενική ομολογία, είναι δίκαια και πολλά από αυτά επείγοντα, αφού αφορούν ουσιαστικά στην επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Γνωρίζει ακόμα ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παλέψουν, με όσα και ό,τι μέσα διαθέτουν, για να επιβάλουν τη λύση των οξυμένων προβλημάτων τους.

Προκαλεί, όμως, τον αγροτικό κόσμο επιμένοντας στην αυστηρή τήρηση των καταστροφικών αντιαγροτικών κανονισμών της ΕΕ - όπως επανέλαβε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός - και στην τακτική αποπροσανατολισμού, στην οποία πρωταγωνιστεί ο υπουργός Γεωργίας, αναμασώντας χιλιοειπωμένα "επιχειρήματα" περί δήθεν τεραστίου κόστους των αιτημάτων που θέτουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα.

Σήμερα οι ξωμάχοι της Θεσσαλία συμπληρώνουν 11 συνεχή μερόνυχτα στα μπλόκα της εθνικής οδού Αθήνας - θεσσαλονίκης. Μαζί με τους συναδέλφους τους όλης της χώρας - από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη - που βρίσκονται στις επάλξεις του αγώνα, δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν συνέχιση του εμπαιγμού από την κυβέρνηση.

Στις μέρες που πέρασαν απέδειξαν, με τη μαζικότητα, το δυναμισμό και την καλή οργάνωση της πάλης τους, πως έχουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, τις οποίες αντλούν από την αρραγή ενότητά τους και την πολύμορφη και πολύπλευρη συμπαράσταση και συμπαράταξη των άλλων εργαζομένων, του ελληνικού λαού.

Γνωρίζουν δε ότι ο αγώνας τους θα είναι πολύμορφος και μακρόχρονος, μέχρι να ανατρέψουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Δίωρο κλείσιμο

Χτες ο αγώνας των αγροτών της Θεσσαλίας συνεχίστηκε με κλείσιμο της Εθνικής οδού με τρακτέρ για ένα δίωρο (3 με 5μ.μ.) όπου έγιναν ενημερωτικές συνελεύσεις και το ίδιο διάστημα στο μπλόκο της "Βιοκαρπέτ" δόθηκε συναυλία από το δημοτικό συγκρότημα του Βασίλη Νταράλα.Στη διάρκεια του αποκλεισμού του δρόμου στο μπλόκο του Συκουρίου κτηνοτρόφοι της Λάρισας, άδειασαν δεκάδες κιλά γάλατος στο οδόστρωμα σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους αγρότες. "Αυτό θα γίνεται καθημερινά, τόνισε αμέσως μετά ο Αποστόλης Μωραϊτης πρόεδρος του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Λάρισας, ώστε να εκφραστεί η συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών και να αναδειχτούν και τα μεγάλα προβλήματα των κτηνοτρόφων. Οι χαμηλές τιμές στο γάλα και οι ποσοστώσεις οδηγούν την αγελαδοτροφία στην καταστροφή. Η κυβέρνηση πρέπει να σκύψει στα προβλήματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων και να δώσει λύσεις. Γιατί δεν είναι δυνατόν να πουλάει ο αγελαδοτρόφος το γάλα 100 - 110 δραχμές το κιλό και ο καταναλωτής να το αγοράζει 340 δραχμές".

Στη "Βιοκαρπέτ" οι συγκεντρωμένοι αγρότες χόρεψαν υπό τους ήχους του κλαρίνου και των κορναρισμάτων των τρακτέρ και το κέφι έφτιαξε ακόμα περισσότερο από την ανακοίνωση ότι κι άλλα τρακτέρ ξεκίνησαν από χωριά της Καρδίτσας, για να προστεθούν στο μπλόκο. Μαζί με τους αγρότες στη "Βιοκαρπέτ" βρέθηκε και αντιπροσωπεία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος. "Είμαστε εδώ, δήλωσε το μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μήτσος Θανασόπουλος, για να συμπαρασταθούμε στους αγωνιζόμενους αγρότες. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός, γιατί η πρώτη ύλη για την κλωστοϋφαντουργία παράγεται από τους αγρότες. Και όταν έχουν οι αγρότες άμεσο πρόβλημα έχουμε και εμείς οι εργαζόμενοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ