Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
21Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ
"Θέλουμε σχολείο και το θέλουμε τώρα"

"Θέλουμε σχολείο και το θέλουμε τώρα", "Δήμος - ΟΣΚ - Υπουργείο δώστε λύση για σχολείο". Αυτά ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι μικροί μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, που χτες μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους αναγκάστηκαν να καταλάβουν το ίδιο τους το σχολείο μπροστά στην αδιαφορία των αρμόδιων φορέων να δώσουν λύση στο κτιριακό τους πρόβλημα. Χτες το απόγευμα οι μαθητές μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ιλίου, απαιτώντας συνάντηση με τον δήμαρχο για να τους δώσει απαντήσεις στο πρόβλημα, ο οποίος και τους παρέπεμψε στον ΟΣΚ (!).

Οι μικροί μαθητές του σχολείου εδώ και 15 χρόνια αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε ένα ακατάλληλο κτίριο που λειτουργεί σε διπλοβάρδια, αφού οι αίθουσες που έχει δεν αρκούν για τους 200 μαθητές. Η υπόθεση του σχολείου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εχουν ήδη προηγηθεί 4 αναβολές μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με "δικαιολογίες" όπως ότι ο νομικός σύμβουλος του ΟΣΚ δεν είχε το φάκελο για το σχολείο, και ότι η εισηγήτρια ήταν έγκυος (!). Το Μάη θα εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση στο ΣτΕ, ενώ τον Απρίλη θα προχωρήσει η απαλλοτρίωση του οικοπέδου που ήδη έχει βρεθεί και στο οποίο μέχρι τώρα λειτουργεί παράνομα βιοτεχνία ξύλου.

Ο Γ. Σταματόπουλος,δημοτικός σύμβουλος Ιλίου της παράταξης "Δημοκρατική Ενότητα Ιλίου" και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, μας είπε ότι "όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει μεριμνήσει η δημοτική αρχή για να δοθεί λύση στο πρόβλημά μας. Κάθε φορά που πάει να ξεκινήσει η διαδικασία ανέγερσης του κτιρίου, κάτι συμβαίνει και σταματούν όλες οι προσπάθειες. Μάλιστα, στο παρελθόν έγινε προσπάθεια από το δήμο να διαλυθεί το σχολείο, να γίνουν συμπτύξεις τμημάτων ή ακόμα και να "μοιραστεί" στα σχολεία της περιοχής".

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε χτες και ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, ο οποίος δήλωσε στο "Ρ" ότι "δείγμα της ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης που ακολουθεί στην παιδεία είναι και το 21ο Δημοτικό Σχολείο. Η λύση του χρειάζεται μόνο πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα για τη δημιουργία του νέου σχολείου και αυτό θα επιτευχθεί με τον αγώνα των γονιών και των εκπαιδευτικών, γιατί ΤΑ, Νομαρχία και κυβέρνηση αδιαφορούν πλήρως, καταδικάζοντας τα παιδιά μιας ολόκληρης συνοικίας να λειτουργούν σε ακατάλληλα σχολεία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ