Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ - ΒΟΙΩΤΙΑ
Μεγάλο συλλαλητήριο στον Ορχομενό

"Στη σημερινή συνάντηση με την κυβερνητική επιτροπή δεν πάμε "για να πιούμε καφέ", αλλά περιμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Αν δεν υπάρξουν θετικές απαντήσεις, οι κινητοποιήσεις μας θα κλιμακωθούν". Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ως προσκεκλημένος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών της Επαρχίας Λιβαδειάς, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕ Γιάννης Παττάκης,στο μαζικότερο και μαχητικότερο συλλαλητήριο αγροτών που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στην επαρχία της Λιβαδειάς.

Από νωρίς το πρωί αγρότες από τα χωριά της περιοχής Ορχομενού κατέφθαναν στην πόλη και στάθμευαν γύρω από την κεντρική πλατεία με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα. Στις 11 το πρωί που άρχισε το συλλαλητήριο "η πλατεία ήταν γεμάτη". Με το σύνθημα "αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι" υποδέχτηκαν οι Βοιωτοί αγρότες στο βήμα τον Γ. Παττάκη. Ο τελευταίος αφού μετέφερε τον αγωνιστικό χαιρετισμό των Θεσσαλών αγροτών, στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που καθημερινά οξύνονται σαν απόρροια της αντιαγροτικής πολιτικής που αποφασίζουν οι Βρυξέλλες και υλοποιούν οι υποτακτικές κυβερνήσεις. Ταυτόχρονα, κάλεσε τους αγρότες της περιοχής σε παναγροτικό ξεσηκωμό για να μην ξεκληριστούν από τα χωριά τους.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού Στ. Σφυρής,καθώς και ο δήμαρχος της πόλης, Κ. Γκιζίμης,ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου στους αγρότες.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, οι αγρότες της επαρχίας Λιβαδειάς ενίσχυσαν χτες με περισσότερα τρακτέρ τα υπάρχοντα "μπλόκα" σε Υψηλάντη, Ορχομενό, Κάστρο και Πυρί Θήβας,ενώ νέο μέτωπο άνοιξαν και στο Ρωμαίικο.Πολλά είναι τα ψηφίσματα συμπαράστασης κι ανάμεσά τους της προσωρινής διοίκησης των ΕΒΕ Λιβαδειάς, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ορχομενού κλπ.

Στη Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα οι αγρότες της επαρχίας Δομοκού κρατούσαν σταθερά το "πόστο" τους στο Δρούγο, όπου έχουν παραταγμένα εδώ και 9 μέρες εκατοντάδες τρακτέρ. Ενώ οι αγρότες της Λαμίας, που έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ στον Εθνικό δρόμο Αθήνας - Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης, έκλεισαν το δρόμο για μια ώρα χτες. Παραταγμένα μένουν και τα τρακτέρ στην κωμόπολη της Αμφίκλειας, περιμένοντας το "πράσινο φως" για κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ