Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
"Απώλεια στήριξης" για τις εργασιακές σχέσεις

Η κυβέρνηση εμμένει στο προκλητικό τελεσίγραφο προς τους εργαζόμενους της "Ολυμπιακής Αεροπορίας", ότι πρέπει "πάση θυσία" να συμφωνήσουν με τις προειλημμένες της αποφάσεις για την πλήρη ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, στο όνομα της "εξυγίανσης" του εθνικού αερομεταφορέα.

Ταυτόχρονα, χωρίς να παρέχει καμία εγγύηση για την επιτυχία του νέου "προγράμματος εξυγίανσης", που είναι έτοιμη να εφαρμόσει, σε μια επίδειξη προκλητικής "πυγμής", απειλεί ότι θα βάλει λουκέτο στην εταιρία (!), αν υπάρξουν αντιδράσεις στα σχέδιά της από την πλευρά των εργαζομένων.

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Τ. Μαντέλης,απέφυγε να απαντήσει χτες σε ερώτηση δημοσιογράφου αν αληθεύει το σενάριο ότι, σε περίπτωση που ναυαγήσει ο διάλογος με τους εργαζόμενους, η ΟΑ θα κλείσει. Είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο και ότι δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, ούτε θα περιμένει την τελευταία στιγμή να πάρει τις όποιες αποφάσεις της! Ο υπουργός απέφυγε ν' απαντήσει, επίσης, σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχει έτοιμος κάποιος άλλος φορέας, που μπορεί να αναλάβει το έργο της "Ολυμπιακής".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν ρωτήθηκε για το ποιες εγγυήσεις παρέχει η κυβέρνηση ότι αυτή τη φορά θα πετύχει την εξυγίανση της ΟΑ, έριξε την ευθύνη στους εργαζόμενους, συμπληρώνοντας ότι η "βούληση της πολιτείας είναι δεδομένη"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ