Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Οι πραγματικές ανάγκες στο προσκήνιο

Αύριο η κινητοποίηση στην Αθήνα (10 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης)

ICON

Την ικανοποίηση του συνόλου των αιτημάτων τους που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες, όπως 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία, διεκδικούν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι αύριο, Τετάρτη, 31 Οκτώβρη βγαίνουν στους δρόμους, με απόφαση των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Ομοσπονδιών ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΤΕΒΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και ΟΣΕ. Οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης. Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη.

Χτες, εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών έδωσαν συνέντευξη Τύπου. Δείχνοντας τους πραγματικούς ένοχους, την πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι συνταξιούχοι κατήγγειλαν τις συντάξεις πείνας, που σε συνδυασμό με την καλπάζουσα ακρίβεια, την υποβαθμισμένη περίθαλψη κλπ. κάνουν δύσκολη την επιβίωση. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι για το 2007 οι 628.194 (ποσοστό 71%) από τους 884.136 συνταξιούχους του ΙΚΑ καλούνται να ζήσουν με συντάξεις μέχρι 600 ευρώ το μήνα, ενώ συνολικά το 70% των συνταξιούχων όλων των Ταμείων παίρνουν συντάξεις από 350 μέχρι 600 ευρώ. Οι εκπρόσωποι αναφέρθηκαν αναλυτικά και στη νέα σαρωτική επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση, καταγγέλλοντας τον «κοινωνικό διάλογο» που έστησε η κυβέρνηση για τη νέα αφαίρεση κατακτήσεων.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο Διαμαντής Μαυροδόγλου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΙΚΑ, ο Δημήτρης Τσιτσάνης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ), ο Γιάννης Κοντονάσιος, εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Χρήστος Δημητράκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων του Δημοσίου, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου συνταξιούχων του ΟΣΕ και ο Γιώργος Λέκκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ