Τρίτη 30 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ
Διεκδικούν δεδουλευμένα μαζί με τη δημοτική αρχή

Και στη Βουλή το θέμα από το ΚΚΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση της δημοτικής αρχής Νίκαιας με τους εργαζόμενους για το δικαίωμά τους στη δουλιά και τη χρηματοδότηση του δήμου
Από παλιότερη κινητοποίηση της δημοτικής αρχής Νίκαιας με τους εργαζόμενους για το δικαίωμά τους στη δουλιά και τη χρηματοδότηση του δήμου
Απλήρωτοι με ευθύνη της κυβέρνησης μένουν εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες 75 εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας, οι οποίοι είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν τα είχε προσβάλει κι έτσι τον περασμένο Ιούλη με ΦΕΚ είχαν μετατραπεί οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου. Η αρμόδια επίτροπος, όμως, δεν υπογράφει το ένταλμα πληρωμής τους, καθώς δε θεωρεί ότι καλύπτουν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησής τους και υπέβαλε σχετικό ερώτημα στον πρόεδρο και στο αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή του αγώνα τους για τη μονιμοποίησή τους η σημερινή δημοτική αρχή της Νίκαιας. Μάλιστα, ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Από το αποτέλεσμα της συνάντησης, θα εξαρτηθεί η παραπέρα στάση της δημοτικής αρχής και η μορφή του αγώνα της για τη δικαίωση των εργαζομένων. Το θέμα έφεραν και στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, οι βουλευτές Πειραιά του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Ελπίδα Παντελάκη.

«Φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ακυρώσει τη μονιμοποίηση και τη σταθερή μισθοδοσία εργαζομένων που έγιναν αορίστου χρόνου με ΦΕΚ, ξεπερνώντας με τη στήριξη και συμπαράσταση της σημερινής Διοίκησης του Δήμου όλα τα νομικά εμπόδια που θέτει η αντεργατική πολιτική που εφάρμοσαν διαδοχικά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ», σημειώνεται στην Ερώτηση και απαιτείται η παρέμβαση της κυβέρνησης για την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των αορίστου χρόνου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας και την από εδώ και πέρα ανεμπόδιστη και έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις σήμερα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά (2017-05-30 00:00:00.0)
Διεκδικούν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά (2016-09-22 00:00:00.0)
Χάνουν την «προσωπική διαφορά» συμβασιούχοι εργαζόμενοι (2015-12-22 00:00:00.0)
Διευκολύνουν τη διαδικασία των απολύσεων στους ΟΤΑ (2014-07-31 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τους συμβασιούχους (2012-04-13 00:00:00.0)
Σφραγίζει την πόρτα για τους συμβασιούχους (2006-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ