Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΠΑΝ ΝΑΛΙΝ
Αγιουρβέδα

Η «Αγιουρβέδα», μας πληροφορεί η ταινία, είναι ένα αρχαίο θεραπευτικό σύστημα με ρίζες στην Ινδία. Μέχρι εδώ κανένας ψόγος! Μας πληροφορεί, ακόμα, πως πολύ πιθανόν να είναι το αρχαιότερο γνωστό σύστημα θεραπείας! Και πάλι κανένας ψόγος! Θεμελιώθηκε, λέει, πριν 5.000 χρόνια από διαλογιστές και γκουρού στα Ιμαλάια, μετά εξαπλώθηκε στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα, στη Ρώμη, στο Θιβέτ, στην Κίνα, στη Ρωσία και πάει λέγοντας! Πάλι καμία αντίρρηση! Ετσι θα είναι, αφού έτσι τα λέει..!

Οι αντιρρήσεις αρχίζουν από τη στάση της ταινίας στα... σημερινά! Είναι φανερή η προσπάθειά της να προβάλει το σύστημα Αγιουρβέδα σαν θεραπευτικό σύστημα που έχει αντίκρισμα ακόμα και σήμερα! Ούτε λίγο ούτε πολύ η Αγιουρβέδα όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει. Από τον απλό πονόδοντο, μέχρι τον προχωρημένο καρκίνο!

Θεωρώ τέτοιες απλουστεύσεις άκρως επικίνδυνες! Ολη αυτή η φιλολογία γύρω από εξω-ιατρικές μεθόδους θεραπείας, προκαλεί μεγάλους πόνους. Ανθρωποι άρρωστοι, άνθρωποι απελπισμένοι, τρέχουν από τσαρλατάνο σε τσαρλατάνο. Πέφτουν θύματα, ξοδεύουν χρήματα και, τελικά, μένοντας, όπως είναι φυσικό αθεράπευτοι, βουλιάζουν σε ακόμα πιο βαθιά απελπισία!

Και μόνον να δεις τους «θεραπευτές» που εμφανίζονται στην ταινία φτάνει. Είναι όλοι άθλιοι και βρωμιάρηδες. Ακόμα και να είχαν τη δύναμη να σε σώσουν από την αρρώστια, θα σε πέθαιναν από τις μολύνσεις, που, οπωσδήποτε, θα σου μετέδιδαν. Αφού τα μέτρα υγιεινής που παίρνουν είναι ανύπαρκτα. Τόσο οι ίδιοι όσο και τα «ιατρεία» τους είναι πνιγμένα στη βρώμα!

Αυτό, βέβαια, δεν ισχύει για τον ντόκτορ Νικόλαο Κωστόπουλο, που εμφανίζεται σαν αντιπρόσωπος της θεραπείας στον τόπο μας! Αυτός είναι καθαρός, τόσο ο ίδιος όσο και ο χώρος που εργάζεται. Για τα υπόλοιπα, όμως, δεν παίρνω όρκο! Ας τα βρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες!

Η ταινία σαν ταινία είναι πολύ κάτω του μετρίου. Είναι ένα άνευρο ντοκιμαντέρ που μετά τα είκοσι λεπτά το βαριέσαι! Και αφού δε σε αφορούν αυτά που συμβαίνουν στην οθόνη κουβεντιάζεις την απορία σου με το διπλανό σου. «Μπορεί αυτή την ταινία να τη γύρισε ο δημιουργός της Samsara»; ρωτάς. «Φαίνεται ότι μπορεί», σου απαντάει εκείνος και σταυροκοπιέστε και οι δύο!

Εμφανίζονται ο Dr Nicolas Kostopoulos και άλλοι θεραπευτές!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμία ανοχή στην τοξικοεξάρτηση και στις πολιτικές που τη συντηρούν (2023-02-03 00:00:00.0)
Τελετή αποφοίτησης του ΚΕΘΕΑ (2013-12-07 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο η δημόσια και δωρεάν απεξάρτηση (2012-04-20 00:00:00.0)
Η εξάρτηση μπορεί να νικηθεί. Οχι στη συντήρηση! (2010-05-29 00:00:00.0)
Σιωπηλή μονομαχία (2006-08-17 00:00:00.0)
"Εμείς αποφασίσαμε να ζήσουμε" (1999-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ