Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ»
Να απαλλοτριωθεί ελεύθερος χώρος

Την ανάγκη να αποδοθεί στο λαό ως χώρος πρασίνου και αναψυχής μια έκταση 9 στρεμμάτων στο Αιγάλεω (με την ονομασία «μπουλντόζες»), σημειώνει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συμπαράταξη για το Αιγάλεω».

Από το 1987, ο χώρος αυτός, επί της Λεωφ. Καβάλας, παραμένει χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου, με αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, επί 20 χρόνια, δεν έχει γίνει το αυτονόητο - επισημαίνεται στην ανακοίνωση - και ο χώρος ακόμη δεν έχει απαλλοτριωθεί, παρά τη χρόνια και καθολική λαϊκή απαίτηση. Και αυτό, όταν «την ίδια στιγμή το Αιγάλεω και με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής χάνει χώρους προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων», σημειώνει η παράταξη.

Η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» καλεί τη δημοτική αρχή της πόλης να διεκδικήσει τα απαραίτητα κονδύλια για την απαλλοτρίωση του χώρου. Και, παράλληλα, σημειώνει: «Καλούμε το λαό σε δράση και αγωνιστική ετοιμότητα, για να μη γίνουν τα 9 στρέμματα - φιλέτο βορά στις ορέξεις των μεγαλοσυμφερόντων. Για να απαλλοτριωθεί ο χώρος, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Για να αποδοθεί στο λαό ως χώρος πρασίνου και αναψυχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ