Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΑΝΓΚΟΥΝ.-- δεκάδες μοναχοί, ξαναβγήκαν στους δρόμους, στην πόλη Πακόκου, απαγγέλλοντας προσευχές και αποφεύγοντας τα αντικαθεστωτικά συνθήματα, αυτή τη φορά. Οπως καταγγέλλεται, η χούντα της Μιανμάρ, επιτάσσει ακόμα και 10 ετών παιδιά προκειμένου να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, που εξασθενούν, λόγω του πλήθους των λιποτακτών.

ΑΡΓΚΑΝΤΑΜΠ.-- Καναδικές και αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, ισχυρίζονται ότι περικύκλωσαν πάνω από 250 μαχητές των Ταλιμπάν, στην περιοχή Αργκαντάμπ, οι οποίοι προσπαθούσαν να επιτάξουν σπίτια πολιτών. Σύμφωνα με ανακοίνωση των αφγανικών αστυνομικών αρχών, οι «ειρηνευτικές δυνάμεις» κατοχής σκότωσαν 50 φερόμενους ως μαχητές των Ταλιμπάν, στις μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή τις τελευταίες τρεις μέρες...

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Τον Χαϊλέ Μενκέριος, αναπληρωτή γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιο για τις πολιτικές υποθέσεις, διόρισε χτες ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι Μουν, ως απεσταλμένο του στη ΛΔ Κονγκό προκειμένου να μεσολαβήσει για τον τερματισμό της κρίσης που προκαλεί η ανάφλεξη συγκρούσεων στρατού - πολεμάρχων.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Τον εμβολιασμό 9.500 παιδιών στο Βόρειο Νταρφούρ του Σουδάν ξεκίνησαν χτες οι «Γιατροί του Κόσμου» με στόχο την αντιμετώπιση επιδημίας πολιομυελίτιδας, που πλήττει τη χώρα.

ΤΟΚΙΟ.-- Η Ιαπωνία σταματά από σήμερα το ναυτικό ανεφοδιασμό των δυτικών δυνάμεων κατοχής του Αφγανιστάν μετά την πρόσφατη διαφωνία στις σχετικές συνομιλίες του πρωθυπουργού Γιασούο Φουκούντα και του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος. Παράλληλα, χτες, σκοτώθηκε το διμελές πλήρωμα μαχητικού αεροσκάφους «F-2» το οποίο συνετρίβη στη διάρκεια απογείωσης από το αεροδρόμιο της κεντρικής ιαπωνικής πόλης Ναγκόγια.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Το υπουργείο Αμυνας της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει τη συλλογή δείγματος DNA από όλους τους Αυστραλούς στρατιώτες με πρόσχημα τη διευκόλυνση της αναγνώρισης της ταυτότητάς τους σε περίπτωση δυστυχήματος.

ΜΟΣΧΑ.-- Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν - 4 από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση - από ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας σε λεωφορείο, στην πόλη Τολιάτι της περιφέρειας της Σαμάρας στη Νότια Ρωσία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, που δεν απέκλεισαν την εκδοχή της «τρομοκρατικής ενέργειας».

ΣΑΝΤΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΟ.-- Τουλάχιστον 50 είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των νεκρών από την τροπική καταιγίδα «Νοέλ» στο πέρασμά της από την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Η «Νοέλ» εξασθένησε στο πέρασμά της από την Κούβα, στην οποία όμως οι αρχές προχώρησαν στην απομάκρυνση 2.000 κατοίκων από τις εστίες τους για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μόνο υλικές καταστροφές. Η Νοέλ ισχυροποιείται εκ νέου ενόσω κατευθύνεται προς τη Φλόριντα και τις Μπαχάμας.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Η Συνομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Αγροτών της Βενεζουέλας (Confagan) καταγγέλλουν τον ιδιωτικό τραπεζιτικό τομέα ότι συμμετέχει στα σχέδια αποσταθεροποίησης καθώς συνωμοτεί όσον αφορά την εισαγωγή γάλακτος στη χώρα και προκαλώντας τεχνητά προβλήματα στην αλυσίδα παραγωγής τροφίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ