Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει

Απειλές, ανακρίσεις, προσαγωγές μέχρι και συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων. Μια καθ' όλα απαράδεκτη επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων μαθητών βρίσκεται σε εξέλιξη με κυβερνητική εντολή.

Για «πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκρατίας μαθητών που βρίσκονται σε κύκλο καταλήψεων, με συχνές παρεμβάσεις εισαγγελέα», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΝΣ της ΚΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου, με «μπροστάρη, όπως σημειώνει, τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ρόδου Μηνά Νικολάου, μαζί με παρατρεχάμενους "αγανακτισμένους γονείς και αγανακτισμένους πολίτες", όπως ο αντιδήμαρχος Ροδίων Μ. Καμπουρόπουλος». Το ΝΣ της ΚΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου καταγγέλλει τα εξής: «Ο Μ. Νικολάου περιφέρεται από σχολείο σε σχολείο και απειλεί μαθητές ότι θα πάρουν απουσίες, αποβολές». «Συχνές ήταν οι παρεμβάσεις εισαγγελέα. Με αποκορύφωμα συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στο 1ο ΕΛ Ρόδου, με το πρόσχημα να βρεθούν οι ένοχοι υλικών ζημιών». «Η σύλληψη μέλους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Ρόδου, χωρίς καμία αφορμή, η παράστασή του στον εισαγγελέα με απαίτηση να απολογηθεί για τη στάση του μαθητικού κινήματος και υποδείξεις για αλλαγή πλεύσης και παύσης των καταλήψεων». «Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη έξω από τους χώρους των σχολείων χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο. Εγιναν συλλήψεις μαθητών οι οποίες δεν κατέληγαν στο τμήμα, αλλά οι μαθητές αφήνονταν ελεύθεροι λίγο πιο πέρα».

Νέα τραμπούκικη επίθεση σε βάρος μελών της ΚΝΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο πόλης Ρεθύμνου της ΚΝΕ, από, δήθεν, αγανακτισμένο γονιό έξω από σχολείο της πόλης του Ρεθύμνου. Συγκεκριμένα, μέλη της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια εξόρμησης στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Ρεθύμνου, χτες Πέμπτη, δέχτηκαν τραμπούκικη επίθεση από γονέα, με σκοπό τον εκφοβισμό των μαθητών και των μελών της ΚΝΕ. Το ΝΣ Ρεθύμνου της ΚΝΕ με σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η ΚΝΕ στέκεται στο πλευρό των μαθητών που πραγματοποιούν καταλήψεις και κατεβαίνουν στους δρόμους και αυτή τη χρονιά, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους. Ομως, προσθέτει «με λύπη παρατηρούμε μια μειοψηφία γονέων να μη στέκονται στο πλευρό των παιδιών τους και να κάνουν επίθεση στον αγώνα για τα δικαιώματά τους». Ωστόσο, τέτοιες ενέργειες, καταλήγει, «δεν μπορούν να μας σταματήσουν. Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα για το σχολείο και τη ζωή που έχουμε ανάγκη».

Στη Λέσβο, ο διευθυντής του Γενικού Ενιαίου Λυκείου της Καλλονής κ. Κ. Καραμάνος απείλησε μαθητή του σχολείου και μέλος της ΚΝΕ πως αν τυχόν το σχολείο βρεθεί σε κατάληψη από τους μαθητές, τότε θα οδηγήσει το μαθητή στον εισαγγελέα!! Την ίδια στάση κράτησε και ο υποδιευθυντής του σχολείου ο κ. Δ. Κεφαλάς, ο οποίος είναι και δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του δημάρχου Καλλονής κ. Δ. Φαναραδέλλη, με το συνδυασμό της ΝΔ!

Η ΤΟ Λήμνου της ΚΝΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της «τις τρομοκρατικές ενέργειες του διευθυντή του ΕΠΑΛ Μύρινας, του οποίου το μέλημα είναι να σπάσει τις κλειδαριές του κτιρίου προκειμένου να εμποδίσει την εφαρμογή της απόφασης των μαθητών για κατάληψη». Επίσης η ΤΟ Λήμνου καταγγέλλει «την αντιπαιδαγωγική και αντισυνδικαλιστική στάση του προέδρου της ΕΛΜΕ Λήμνου, που προσπαθούσε να παρέμβει ενάντια στην απόφαση των μαθητών για κατάληψη. Ποια θέση παίρνει η ΕΛΜΕ Λήμνου για αυτό το θέμα;».

Στο Ενιαίο Λύκειο Θρακομακεδόνων, όπως κατήγγειλαν γονείς που στέκονται στο πλευρό των μαθητών, χτες το πρωί αντίκρισαν συγκροτημένο γκρουπ γονιών, με αρχηγό τον αντιδήμαρχο της πόλης και μέλος του Συλλόγου Γονέων Κουσιάνα, να κατευθύνονται στο σχολείο, κρατώντας έναν κόφτη. Δεν κατάφεραν όμως να κόψουν το λουκέτο στην πύλη του σχολείου και να σπάσουν την κατάληψη, βρίσκοντας την ενωμένη αντίσταση των μαθητών μαζί με γονείς.

Στο 4ο Λύκειο Αγ. Παρασκευής, σύμφωνα με καταγγελίες, γονιός και μέλος του Συλλόγου του σχολείου, στην προσπάθειά του να αποτρέψει την κατάληψη του 4ου Λυκείου Αγ. Παρασκευής, την ώρα που οι μαθητές προσπαθούσαν να κλειδώσουν την πόρτα τούς χτύπησε στα χέρια με την αλυσίδα της κλειδαριάς, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει σοβαρά κάποιον από αυτούς. Σε Γυμνάσιο της Πετρούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και στέλεχος της ΝΔ έσπασε τις αλυσίδες, κοιμήθηκε μέσα στο σχολείο και απειλούσε τα παιδιά με εισαγγελέα. Εξω από το 1ο ΕΛ Πετρούπολης, από τις 7 το πρωί είχε πιάσει πόστο ασφαλίτης, που ρωτούσε μαθητές «τι κάνετε εδώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ