Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Αποφάσισαν συνέχιση

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με πολύμορφες αγωνιστικές εκδηλώσεις αποφάσισαν και χτες οι μαθητές του Πειραιά κατά τις συνεδριάσεις των τοπικών συντονιστικών αγώνα, μέσα σε κλίμα αποφασιστικότητας, με μαζική συμμετοχή και δημοκρατικές διαδικασίες. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο Πέτρος Κηπουρόπουλος, μέλος του Συντονιστικού, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν, «ξέρουμε γιατί παλεύουμε. Το πρωί το σχολείο είναι γεμάτο ελλείψεις, το απόγευμα τρέχουμε στα φροντιστήρια και οι γονείς μας πληρώνουν, τρέχουν όλη μέρα και δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Αν περάσει και ο "Καποδίστριας 2" και τα σχολεία περάσουν στους δήμους, τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα».

Απάντηση στην κατηγορία για μειοψηφίες και παράνομες καταλήψεις έδωσε η Ηρώ Καρτάνου, λέγοντας: «Σε όλα τα σχολεία έχουν γίνει Γενικές Συνελεύσεις και δεν είναι μόνο αυτό. Για να γίνουν έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον αυταρχισμό, τους τραμπουκισμούς, τις απειλές συγκεκριμένων διευθυντών και καθηγητών τους οποίους έχουμε καταγγείλει στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Η ειρωνεία είναι ότι βλέπουμε αυτούς που προσπαθούν να διαλύσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες των μαθητών να λένε στα κανάλια ότι είμαστε παράνομοι».

Η επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού έχει αποφασιστεί για την ερχόμενη Κυριακή στις 5 μ.μ. όπου θα αποφασιστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων και η διοργάνωση του μεγάλου αγωνιστικού ραντεβού στις 9 Νοέμβρη.

Χτες το πρωί οι μαθητές των σχολείων του κέντρου του Πειραιά, μετά από πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα Μαθητών, έκαναν ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Ηρώων Πολυτεχνείου. Την ίδια ώρα οι μαθητές των σχολείων της Αγιάς Σοφιάς έκλειναν συμβολικά την οδό Χορμοβίτου, ενώ οι μαθητές στην Παλιά Κοκκινιά μοίρασαν τις ανακοινώσεις του Συντονιστικού σε μηχανουργεία της περιοχής. Στο Πέραμα οι μαθητές απέκλεισαν το δημαρχείο και στο Κερατσίνι την Π. Ράλλη και με πορεία διαμαρτυρίας πήγαν στο δημαρχείο της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ